• U bent ingelogd als:

Verlies in Echt houdt De Meern in degradatiezone

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het is de De Meern niet gelukt om een stap de zetten uit de onderste regionen van de Derde Divisie Zondag. In het Limburgse Echt werd tegen EVV met 3-0 onderspit gedolven. De drie doelpunten kwamen na rust op het bord en de oranjehemden brachten uiteindelijk te weinig om de punten te verdienen.

 

Onder een prachtig winters zonnetje en een snijdende koude wind kon vooraf al een streep door de naam van Kesly Den Haag gezet worden. Tijdens de warming-up bleek dat de blessure die hij opgelopen had tegen Jong Vitesse van dien aard was, dat het niet verantwoord was om aan de aftrap te verschijnen. Tobias Elmensdorp was zijn vervanger.

 

En zo begon de eerste helft. De wedstrijd was nog geen 5 minuten bezig en Tom Waltman had de bal al in het net liggen. Gelukkig werd zijn eigen doelpunt afgekeurd door een vlagsignaal van de assistent grensrechter. Maar de toon was wel gezet: EVV had een veldoverwicht, gaf druk en creeerde een aantal kansen. Maar de wekelijks uitblinkende doelman Swanink kon met een aantal prachtige reddingen het doel schoon houden. In de 19de minuut kwam het eerste gevaar voor het doel van EVV, maar de afzwaaiende voorzet van Cats belandde op het dak van het doel. Daarna kwamen we wat beter in de wedstrijd en vaker tot aanvallen toe. Dat leidde tot de grootste kans van de wedstrijd voor De Meern: Zakaria El Bennay kon alleen op de doelman van EVV af, maar schoot de bal tegen hem aan. De rebound was voor Tobias Elmensdorp, maar zijn inzet ging tegen een verdediger die op de doellijn stond. Vlak voor het rustsignaal kreeg opnieuw Zakaria El Bennay nog een schietkans vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de keeper van EVV liet zijn klasse zien.

 

Samenvattend: EVV de meeste kansen en De Meern de grootste.

 

De tweede helft was nog geen 10 minuten bezig of de bal lag al op de stip voor Joey Swanink. Een aanvaller van EVV probeerde langs Lennard van den Brink te gaan. Het contact wat daarbij gemaakt werd, werd als ongeoorloofd beoordeeld door scheidsrechter Tunnissen. Rick Polman schoof de bal rechts onderin de hoek en bracht EVV daarmee niet onverdiend op 1-0. Ondanks het inbrengen van Kesly Den Haag voor Steve Blokland, en twee kansen voor Zakaria El Bennay, kwam De Meern er daarna niet meer aan te pas. De 2-0 en 3-0 in de laatste 20 minuten waren een logisch gevolg van de risico’s die De Meern nam om een treffer te forceren.

 

De Meern kwam vandaag te kort, maar had de punten kunnen stelen als de kansen van Zakaria El Bennay en Tobias Elmensdorp vlak voor rust doel getroffen hadden. Echter, alles bij elkaar bracht De Meern te weinig om aanspraak te maken op de punten.

 

Op dus naar zondag aanstaande met de thuiswedstrijd tegen HSC ’21. Misschien wel de belangrijste wedstrijd van het seizoen. Het is zaak om de 3 punten in huis te houden tegen HSC ’21. De Tukkers zijn een directe concurrent en hebben slechts 4 punten meer.

 

54′ 1-0 Rick Polman

71′ 2-0 Julien Clout

79′ 3-0 Chefrino Eind

 

De Meern: Joey Swanink, Steve Blokland (61′ Kesly Den Haag), Richie Agyapong, Sven van Doorn, Tobias Elmensdorp (75′ Anis Ziani), Mark den Hartogh, Lejon Cats, Lennard van den Brink (68′ Giovanni Nicolaas), Tom Waltman,  Zakaria El Bennay, Jordy Stins