• U bent ingelogd als:

Verdiende overwinning voor DHSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 02-04-2016 stond de lastige uitwedstrijd tegen Delta Sports uit Houten op het programma. De thuiswedstrijd was voor de winterstop verloren. Delta Sports verkeerde voor aanvang van deze wedstrijd in de bovenste regionen terwijl DHSC 1 op een nacompetitie plek stond voor promotie/degradatie.

Om 15.00 uur kon er afgetrapt worden op Sportpark De Kruisboog o.l.v. scheidsrechter B. Benlamkaddem uit Amstelveen. DHSC begon goed aan de wedstrijd en de voorhoede was steeds een plaag voor de verdediging van Delta Sports. In de 23ste minuut nam Danny Lijffijt een corner en de geheel vrijstaande Wesley Suister kon de 0-1 binnen tikken bij de 2e paal. In de 25ste minuut was Niek Brunninkhuis zijn directe tegenstander op snelheid de baas maar de keeper redde. Na 27 minuten was er een prachtige aanval van DHSC. De aanval begon bij middenvelder Tyrell Zinhagel die Wesley Suister aanspeelde. Wesley Suister gaf een bal richting de zestien. Daar stond Jordi van Houten en d.m.v. zijn overstap zette Jordi van Houten Danny Lijffijt voor de keeper. Helaas wist de keeper het schot van Danny Lijffijt te keren. Vandaag stond Jeroen van Beek op goal en hij beleefde tot de 35ste minuut een redelijk rustige middag, totdat er vanaf de rechterkant geschoten werd op zijn goal maar hij wist het schot met een vuist te keren. Na 38 minuten nam Danny Lijffijt plaats achter een vrije bal aan de rechterkant van het veld. Hij liet de bal bij de 2e paal vallen waar Tjerk Geersink de bal koppend weer voor de goal bracht. Hier stond wederom Wesley Suister en hij maakte de 0-2. In de 42ste minuut is er een aanval over de linkerkant van het veld. Via Danny Lijffijt, Tjerk Geersink kon Jordi van Houten de 0-3  in de verre hoek krullen. Dit was tevens de ruststand.

Wat mij tijdens de rust goed deed was dat iedereen besefte dat er nog 45 minuten gespeeld moesten worden en dat DHSC nog niets had. De eerste helft konden de middenvelders en aanvallers uitblinken omdat keeper en achterste lijn van DHSC een solide partij speelden.

Tijdens de rust wisselde Rick Schipper niet en DHSC begon de 2e helft zoals het de eerste helft was geëindigd. In de 46ste minuut knalde Wesley Suister op de paal maar in de 47ste minuut viel de 0-4. Danny Lijffijt ging door over de linkerkant, opende naar rechts waar de op snelheid liggende Niek Brunninkhuis de bal binnenschoot. In de 56ste minuut kreeg Delta Sports een makkelijk gegeven penalty. Mitchell v.d. Kaay speelde duidelijk de bal maar tegenstander
ging met veel geschreeuw naar de grond. Deze penalty werd ingeschoten wat de 1-4 betekende. Na 60 minuten kon de linksback van Delta Sports met 2x geel het veld verlaten en was deze wedstrijd voor DHSC gelopen. Na 90 minuten stond er een duidelijke, verdiende 4-1 overwinning op het scorebord.