• U bent ingelogd als:

Verdiende overwinning van SO Soest op Elinkwijk (3-2)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Fel en flitsende Soesters maken het zich onnodig moeilijk

SO Soest, de ploeg van coach Herman Wallenburg heeft het zich zondag onnodig moeilijk gemaakt, want al na vijftien minuten had er een 3-0 stand op het scorebord moeten staan.

De thuisclub kwam uit de startblokken als Dafne Schippers in Rio. De gasten uit Utrecht werden in die fase zoek gespeeld. Echter Ali Coban en Rayendall Bitorina konden het speeltuig niet tussen de palen krijgen. Elinkwijk had aan één uitval genoeg. Doelman Diango Alvarez kon de bal niet onder controle krijgen en Alain de Koter had de bal voor het intikken: 0-1. Het kansenfestival voor SO Soest ging daarna gewoon door. Maar een bal van Coban werd van de lijn gehaald. Bitorina mikte op de paal en Maarten Jan Belt mikte net naast. Zo bleef de hatelijke nul op het scorebord tot de rust.

Na rust werd Elinkwijk sterker en Alvarez moest met een reflex erger voorkomen. Het gaf het team van Wallenberg mogelijkheden, want door de ontstane ruimte counterde de ploeg naar de verdiende gelijkmaker. Maarten Jan Belt mocht op het randje van buitenspel doorgaan. Zijn voorzet op Majid Ghaddari was op maat: 1-1. De blauwe leeuwen gooiden er een schepje bovenop. Elinkwijk kwam onder druk te staan. Een vrije trap van Belt werd nog gestopt maar in de rebound was het Coban die voor de 2-1 tekende. De op het oude nest teruggekeerde spits bekende eerlijk: ‘ Dat was wel geluk, want ik kreeg die bal gewoon tegen mijn voet aan.’ Vijf minuten voor tijd werkte Coban weer een perfecte voorzet van Belt af: 3-1. ‘ We hadden afgesproken om de bal sneller voor de goal te brengen en dat ging in de tweede helft goed’, wist de doelpuntenmaker. Elinkwijk, dat met twintig minuten met tien man verder moest maakte vlak voor tijd nog de 3-2, Maar anders dan vorig seizoen liet de Soester defensie met uitblinker Bas Tullemans het niet komen.

Tullemans was blij met de zege: ‘ Lekkere overwinning, maar wel veel kansen gemist. En dan die klote goal tegen.’ Normaliter is de Soester middenvelder, maar door nood is hij naar achteren geschoven. Ik speel natuurlijk liever op het middenveld. Maar achterin is ook goed, als ik maar speel.’