• U bent ingelogd als:

Verdedigend stond Saestum wederom goed

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Terugkijkend naar de laatste wedstrijden van Saestum moeten we concluderen dat het verdedigend goed staat bij de ploeg van Maykel Tak.

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen de Meer in Amsterdam op het programma en wederom werd de 0 op het scorebord gehouden. Dit al voor de 7e keer dit seizoen. Gelukkig mocht Glenn van Greuningen in de 93 min de 0-1 op het scorebord zetten waardoor Saestum toch wel een beetje verdiend de punten mee naar Zeist kon nemen.  

Vanmiddag moesten de spelers van de ploeg van Maykel Tak voor de punten strijden op een zeer slecht veld. Bij aankomst schrokken we van het veld hobbelig, erg klein en nu er een wedstrijd van het 2e op werd gespeeld zal het er niet beter op worden.

De jonge snelle ploeg van Saestum heeft meer ruimte nodig om hun geliefde spelletje te spelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de leidsman van vanmiddag nam Saestum het initiatief. Van alle kanten werd de thuisploeg onder druk gezet diverse mogelijkheden werden er gecreëerd, maar helaas ontbrak het Saestum aan een afmaker deze middag. Zeker 4 mogelijkheden om de score te oppennen werden niet benut. Zo bleef de ploeg van Saestum de 0-0 op het scorebord houden want vanmiddag stond de verdediging van Saestum weer op zijn plaats onder leiding van aanvoerder Jeffrey van Maanen. De achterhoede bestond verder uit Mano Bakkenes op links, Jean P Janvier op rechts en als rots in de branding good old Mitchel Edelbroek. En als sluitpost natuurlijk onze keeper Robin Akemann.

De Meer probeerde wel diverse keren een aanval op te zetten, maar steeds stonden de verdedigers van Saestum klaar om de aanval van de thuisploeg uit te schakelen. Ruim voor de 16 meter werden de aanvallen met goed verdedigen te niet gedaan.

Saestum mag trots zijn op zo’n verdediging.

De rust stand werd daardoor ook met een brilstand bereikt.

Na de rust wilde beide partijen uit een ander vaatje tappen. Met aanvallend voetbal werden beide doelen onderdruk gezet. Diversen mogelijkheden leidde wederom niet tot een  scoren. Door omzettingen probeerde beide trainers hun tegenstander hun wil op te leggen. Bij Saestum mocht Wouter Mullink de plaats innemen van Lhasse Hercules en bij de tegenstander werden alle wissels van stal gehaald om de stand in positieve en in hun voordeel te beslissen.

De thuisploeg probeerde in 1x vanuit een ingooi direct te scoren, maar de dienstdoende leidsman keurde dit doelpunt terecht af. Want direct scoren uit een ingooi leidt tot een doeltrap van de keeper.

Yoeri Pot probeerde nog via een lob de ver voor zijn doel staande doelman te verrassen, maar de bal miste het doel.

Niemand had rekening gehouden met Glenn van Greuningen, want die mocht na de laatste opgezette aanval van Saestum de bal via Yoeri Pot vanaf zo n 11 meter met een beheerst schot de bal buiten bereik van de doelman van de thuisclub in de touwen schieten. Een 1-0 overwinning in de laatste minuut van de wedstrijd wie praat daar straks nog over enkele weken over? Voor de statistieken staat hij inmiddels vast.

Het verlies in de laatste minuut is ongeacht de ploeg, die dit ondergaat nooit leuk, maar dat na de wedstrijd de scheidsrechter niets te drinken wordt aangeboden vindt ik zeer triest vooral als dienstdoende bestuursleden met een biertje de bestuurskamer binnenkomen. Dat ze ons vergeten alla, maar een scheidsrechter ?????? 

Komende week staat er geen programma op de lijst, dinsdag krijgen alle spelers een vrije avond allen onder 23 geeft acte de préséance, donderdag een oefenpartij tegen SCH uit in Harmelen

En de week daarop de thuiswedstrijd tegen Laren.