• U bent ingelogd als:

Veensche Boys wint in allerlaatste seconde

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Veensche Boys is op de valreep met drie punten huiswaarts gekeerd. De ploeg van trainer Richard van Vliet won op miraculeuze wijze van Be Fair (1-2). In de allerlaatste seconde van de blessuretijd wipte Edwin van der Molen de bal met een boogje in de goal van de tegenstander uit Waddinxveen.

Fraai was de wedstrijd niet. Beide teams maakten er een matige voorstelling van. Er waren in de eerste helft nauwelijks kansen voor Veensche Boys. Slordig balverlies en een nauwelijks anticiperende voorhoede maakten dat Veensche Boys nauwelijks een schim was van de sambaploeg van vorige week tegen AMVJ. Alleen Kevin Hols had met de bal kunnen doorsprinten, maar hij gaf een buitenspel voorzet richting Jan Struijk. Het matige spel van Veensche Boys in de eerste 45 minuten zorgde ervoor dat Be Fair meer in haar element kwam en diverse keren gevaarlijk in de doelmond van Veensche Boys mocht verschijnen. Ook daar deed het probleem zich voor dat niemand kon zorg dragen voor een adequate afronding.

Na rust een totaal ander spelbeeld. Veensche Boys kwam weliswaar achter in de vijfde minuut maar daarna ging de bal rollen. Na tien minuten in de tweede helft kon Yannick Bouw via een rush naar de goal sprinten, en ondanks dat hij in schotpositie was passte hij naar Kevin Hols en die zette de gelijkmaker op het scorebord (1-1). Dat was ook precies op het moment dat Hols werd gewisseld voor Danny Brouwer. Niet alleen Brouwer kwam er als versterking in, ook een ijzersterke Gerard Kroonenberg en later Michael Dingsdag zorgde voor nieuwe energie bij de Blauwe Helden. Vervolgens was het Veensche Boys dat de klok sloeg en de druk op de goal van Be Fair opvoerde. Er waren diverse 100% kansen, maar die werden vakkundig en ternauwernood gepareerd door de uitstekende keeper van de withemden.

Be Fair bracht nog een versterking in in de achterhoede, maar het voetbalgeweld van de Veenders was onhoudbaar geworden. In werkelijk de allerlaatste seconde werd alsnog de winnende treffer gemaakt. Stefan Fredriksen zette voor vanuit een hoekschop, Michael Dingsdag speelde de bal af richting Edwin van der Molen en die wipte met zijn voetbalsloffen de bal met een boogje in de goal. Een explosie van vreugde was de ultieme climax in deze thriller. Volgende week speelt Veensche Boys de bekerkraker tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk.

Tekst:Kees van den Heuvel