• U bent ingelogd als:

Veensche Boys weer in de race

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Veensche Boys boekte zaterdag 4 februari een zoete overwinning op Nieuwland. Op het klamme kunstgrasveld in Nijkerkerveen werd het 4-1. Hiermee is de ploeg van trainer Richard van Vliet weer helemaal in de race voor de tweede periode aangezien FC De Bilt punten heeft laten liggen tegen FC Almere.

Veensche Boys leek snel korte metten te willen maken met de tegenstander uit Amersfoort. De druk vanuit Veensche zijde was enorm en al na zeven minuten vertaalde zich dat in een goal. Vleugelspits Menno van der Woude gaf een mooie assist op Yannick Bouw en die hoefde de bal er alleen maar in te schuiven. Nog eens zeven minuten later ontsnapte Jan Struijk aan de aandacht van zijn verdediger Danny de Graaf (oud Veensche Boys). Ivo te Velthuis gaf Struijk een pass op maat en Struijk stond helemaal vrij om de bal in de goal te dirigeren (2-0).

Niets leek een walk-over in de weg te staan, totdat Johan Gelderblom na een kwartier spelen de bal langs de goalie van Veensche Boys wist te werken. De allereerste kans van Nieuwland was ook gelijk raak. De club uit Amersfoort hervond haar zelfvertrouwen en vanaf dat moment kreeg Veensche Boys het een stuk moeilijker. Het spelbeeld zakte naar een bedenkelijk niveau en kansen werden niet meer benut.

In de tweede helft regende het kansen voor Veensche Boys, maar het duurde heel lang voordat de veiligheidsmarge was gehaald. De defensie van Nieuwland moest alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk brak Veensche Boys de ban nadat Tarkan Gökalp van Nieuwland met rood van het veld werd gestuurd. Hij had de doorgebroken Jan Struijk neergehaald. Er kwam meer ruimte vrij op het middenveld en uiteindelijk scoorde Menno van der Woude met een streep de 3-1.

Vervolgens was het een koud kunstje om de wedstrijd uit te spelen. In blessuretijd wist Stefan Fredriksen zijn tegenstanders te passeren, hij gaf voor en uiteindelijk zette Danny Brouwer de 4-1 eindstand op het scorebord.

Bron  Kees van den Heuvel