• U bent ingelogd als:

Veensche Boys- Scherpenzeel 1-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Veensche Boys staat weer met beide benen op de grond. Het verloor haar eerste wedstrijd van dit lopende seizoen tegen Scherpenzeel. Tegen de sterke nummer 2 van de competitie werd het 1-2. De ploeg uit Nijkerkerveen staat nog altijd eerste in de competitie, maar voelt de hete adem van Scherpenzeel in de nek.

Het was een wedstrijd waarbij de neutrale toeschouwer als winnaar uit de bus kwam, want het was wel een topwedstrijd op het scherpst van de snede. Veensche Boys had in dit geval echter het geluk niet aan haar zijde. Het team van coach Richard van Vliet mazzelde de afgelopen weken een beetje, maar in Scherpenzeel trof het een tegenstander die de foutjes wel afstrafte. En als de opponent echt scherp was geweest, dan had Scherpenzeel zelfs een hogere score kunnen behalen. De eerste tien minuten waren al gelijk in het voordeel van Scherpenzeel. Het speelde voornamelijk op de helft van de Blauwe Helden en toonden zich ware balkunstenaars. Veensche Boys kwam niettemin op voorsprong via een uitbraak van Kilian van Kasteel. Die bediende Danny Brouwer, waarna een kopbal werd geproduceerde die door de keeper van Scherpenzeel werd gekeerd. In de rebound scoorde Yannick Bouw. Diezelfde Bouw vond hierna nogmaals het net, maar die goal werd afgekeurd omdat de scheidsrechter oordeelde dat de keeper de bal al in zijn handen had gehad.

Het technisch vervaardigde Scherpenzeel vertaalde haar overmacht halverwege de eerste helft alsnog doordat Hafid Charadi kon scoren. Doelman Wessel Kroon, ook nu heel belangrijk, was geslagen. Na rust wist Hafid Charadi voor een tweede maal te scoren. Zeer verdiend kwam de opponent langszij en controleerde de wedstrijd. In een wanhoopsoffensief werden drie nieuwe spelers ingebracht (Brian Duijst, Menno van der Woude en Gerard Kroonenberg), maar die konden niet meer voor zodanig gevaar stichten dat een gelijkspel kon worden afgedwongen. Een siddering ging nog wel door het voetbalcomplex in Nijkerkerveen toen een snoeiharde bal op de lat uiteen spatte. Veensche Boys speelt volgende week niet tegen Lelystad, omdat die club haar halve eeuwfeest viert. De wedstrijd is met een week verschoven.

Tekst  Kees van den Heuvel