• U bent ingelogd als:

Veensche Boys raast als een orkaan over TAVV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Alles viel op zijn plek in de competitiewedstrijd Veensche Boys – TAVV. In de laatste wedstrijd van het jaar 2016 werd in Nijkerkerveen liefst met 6-1 gewonnen. De grote man bij Veensche Boys was Jan Struijk die vier assists leverde en twee goals.

Eerlijk gezegd deed TAVV voetballend gezien niet eens zoveel onder voor Veensche Boys. De ploeg uit Ter Aar staat niet voor niets derde in de competitie en wist best wel te imponeren. Maar de drive om te winnen bij Veensche Boys was vele malen groter. Roerganger Jan Struijk ging daarbij voort in de strijd. Zoals iedereen dat van hem was gewend zette hij op de vleugel diverse keren de turbo erop en ditmaal vielen alle puzzelstukjes wel op zijn plaats. De eindpass werd optimaal benut door de spitsen van Veensche Boys. Dat leidde in de eerste zes minuten al tot een 2-0 stand. Als de “Max Verstappen van Nijkerkerveen” liep Jan Struijk zijn opponenten voorbij en zette steeds prachtig voor. De 1-0 werd gemaakt door Yannick Bouw en een minuut later in een soortgelijke situatie werd de 2-0 gemaakt door Bas van de Grootevheen.

In de eerste helft zou nog een handvol 100% kansen volgen, maar pas tegen het einde van de eerste helft werd dit vertaald in klinkende munt. Opnieuw was het Yannick Bouw die de bal tegen de touwen zag vliegen. TAVV had het antwoord een minuut later klaar: met een luchtje van buitenspel werd de 3-1 erin geschoten. Na rust leek TAVV het spelbeeld over te nemen en was het wachten op de aansluitingstreffer van de tegenstander, maar Veensche Boys hervond zichzelf. In de slotminuten was het tweemaal Struijk en eenmaal invaller Danny Brouwer die de eindstand op het scorebord zetten. Met name de vijfde goal was imposant. Stefan Fredriksen passte de bal op Brouwer. Die had een prachtige aanname, toonde zich niet egoistisch en legde de bal panklaar neer voor Jan Struijk. Het is duidelijk dat het met de eenheid in de ploeg van trainer Richard van Vliet wel snor zit en de messen zijn dan ook geslepen voor het eerstvolgende duel in 2017 tegen koploper DHSC.

Bron Kees van den Heuvel