• U bent ingelogd als:

Veensche Boys nog in de race voor promotie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Nota bene Sebastiaan Blom, die zeker al vier tot vijf jaar niet meer in het eerste elftal heeft gespeeld, heeft ervoor gezorgd dat Veensche Boys haar droom op promotie levend weet te houden. Met een zweefduik kopte hij in de competitiewedstrijd tegen FC Almere de 1-2 erin. Naaste concurrent TAVV liet punten liggen tegen AMVJ en daarmee is Veensche Boys tot op drie punten genaderd tot de vierde plek, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden.

Ondanks de winst was er ook kritiek. Het eerste kwartier van Veensche Boys leek namelijk nergens op. Veensche Boys voetbalde als een kip zonder kop en stond machteloos. Het was FC Almere dat in de eerste minuten de toon zette, waardoor Veensche Boys niet aan voetballen toe kwam. De opponent uit Almere kreeg na dertien minuten loon na werken, want Nick Stots zorgde ervoor dat FC Almere zelfs op voorsprong kwam. De dreun die de polderbewoners uitdeelden schudde Veensche Boys wakker en langzaamaan werd het getoonde spel een tikkeltje beter, maar nog altijd leken de Blauwe Helden zich niet te beseffen dat ze de vierde plek in de competitie aan het verkwanselen waren, te meer daar geluiden doorsijpelden dat naaste concurrent TAVV punten aan het verspelen was.

Veensche Boys deed pas in de slotfase van de eerste helft iets terug. Danny Brouwer zette voor, waarop de keeper van de tegenstander zijn eigen centrale verdediger vloerde. In de verwarring wist Bas van de Grootevheen de bal in de goal te schieten. Na rust waren de rollen omgedraaid. Veensche Boys deelde de lakens uit en het mag een wonder heten dat het nog zo lang 1-1 bleef. Zeker de kans van Yannick Bouw voor open goal had erin gemoeten.

Trainer Richard van Vliet besloot de offensieve krachten op te voeren en wisselde Menno van der Woude voor Sebastiaan Blom, de vleugelspits die zeker al vier tot vijf jaar niet meer in het eerste had gespeeld. Dat had soelaas. Na mooi voorbereidend spel van Rody Buitenhuis en een voorzet van Ivo te Velthuis kopte Blom de 1-2 erin. Hoewel FC Almere het nog wel probeerde, en af en toe gevaarlijk voor de goal van Jasper van Leeuwen opdook, wist Veensche Boys de voorsprong te behouden. Nog vermeldenswaardig is het debuut van de 17-jarige Rody van de Beek, het broertje van Ajacied Donny, die de laatste minuten in de spits mocht spelen.

Bron : Kees van den Heuvel