• U bent ingelogd als:

Veensche Boys net te laat om wedstrijd te keren tegen DHSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Veensche Boys net te laat om wedstrijd te keren

Alles leek erop dat Veensche Boys zich zaterdag 28 januari zou gaan blameren tegen DHSC uit Utrecht. Na een vernederende 4-0 toonde de ploeg uit Nijkerkerveen evenwel veerkracht en net te laat wist Veensche Boys de wedstrijd in haar voordeel te kantelen. De Blauwe Helden gingen met een 4-3 verlies van het veld.

Werkelijk alles ging mis in het eerste half uur van de wedstrijd tegen de koploper uit de Tweede Klasse B. De Utrechtse aanvallers dolden met de Veensche verdediging dat het een lieve lust was. Het was alle hens aan dek en Veensche Boys kwam zelf niet in het spel nauwelijks voor. Vooral Christian Gandu, oud-speler van FC Groningen, PEC Zwolle en NEC, maakte het leven van de defensie van de Veenders zuur. Hij tekende voor de eerste goal na een kwartier spelen. De rampspoed werd alleen maar erger toen daarna Patrick van Weert de bal in eigen goal kopte nadat de bal snoeihard van de kruising was getorpedeerd.

Twee minuten later was de afgang compleet na een vrije trap van dezelfde Gandu na een overtreding van Edwin van der Molen. De mooiste goal van de middag was afkomstig van topscoorder Wesley Suister die de volley van het jaar maakte. Lang kon DHSC niet genieten van de goal, want gelijk hierna maakte Yannick Bouw de 4-1. Gejuicht werd er niet meer, maar het betekende wel de ommekeer in de wedstrijd. Bouw had zelfs de 4-2 op de voet maar hij schoot op de paal. Na rust een heel ander beeld.

Het was Veensche Boys dat de klok sloeg en de Utrechtenaren wisten amper meer gevaar te stichten voor de goal van het team uit Nijkerkerveen. Zeker nadat Michael Dingsdag en Gerard Kroonenberg hun intrede deden waren alle neuzen dezelfde kant opgericht. Met veel lange ballen werd getracht de defensie van de Utrechtenaren murw te beuken en dat lukte ook. Met een goal van Danny Brouwer en een poeier van Stefan Fredriksen kwam Veensche Boys nog gevaarlijk dichtbij. Een gelijkspel zat er echter niet meer in, tot grote opluchting van DHSC.

Bron Kees van den Heuvel