• U bent ingelogd als:

Veensche Boys is helemaal de kluts kwijt

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Veensche Boys is helemaal de kluts kwijt

Na het mislopen van de tweede periodetitel is opnieuw verlies geleden door Veensche Boys. In Amstelveen zette het plaatselijke AMVJ de ploeg uit Nijkerkerveen helemaal voor schut. Veensche Boys kon gedesillusioneerd met een 4-0 verlies huiswaarts keren.

Keek Veensche Boys veertien dagen geleden nog hoopvol naar een plek in de top drie, sinds het verlies tegen AMVJ is nadrukkelijk de degradatiezone in beeld. Zo snel kan het gaan. ‘Het is een collectief falen,’ zo analyseerde trainer Richard van Vliet het verlies tegen de Amstelveners. Veensche Boys kon op geen enkele wijze een vuist maken tegen de bordeauxrode ploeg. Het speelde slordig en het vizier stond niet scherp. Toch wist de ploeg van Van Vliet het verlies in de eerste helft klein te houden.

Na 45 minuten spelen was het slechts 1-0 in het voordeel van de Amstelveners. Na rust, en een donderspeech van de coach, kreeg Veensche Boys eigenlijk nog maar een enkele kans. Achterin bij Veensche Boys vielen veel gaten vrij en waren de spitsen van AMVJ er als de kippen bij om de fouten van Veensche Boys af te straffen. Michael Dingsdag en Ferdi van de Pol kwamen nog de gelederen versterken van de matig spelende blauwe Helden in plaats van een licht geblesseerde Lucas Mercera en Alwin van Domselaar, maar dit kon het wedstrijdbeeld niet meer keren. AMVJ was keer op keer levensgevaarlijk en won uiteindelijk terecht met 4-0.

Volgende week is het treffen thuis tegen CJVV.

Tekst  Kees van den Heuvel