• U bent ingelogd als:

Veensche boys – Dhsc. 0-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In Nijkerkeveen speelde DHSC 1 gisteren zijn eerste competitie wedstrijd na 3 gewonnen bekerwedstrijden in de poule fase. Voorafgaand van de wedstrijd werd er geluncht bij restaurant Wills in Nieuwegein. Na de wedstrijd bespreking van Rick Schipper en Jeffrey Sneijder volgde er een toespraak van Wesley Sneijder vol goede moed vertrokken we naar Nijkerkeveen.

De wedstrijd begon op een geheel nieuw kunstgrasveld, DHSC begon de eerste 5 minuten goed aan de wedstrijd wat resulteerde in 2 aardige kansen.Van de aangekondigde pressing van Veensche Boys was niks te bekennen aangezien DHSC langdurig balbezit op de helft van de tegenstander had. DHSC speelde makkelijk rond op de middenlijn maar eenmaal op de 16 meter lijn was het spel slordig met veel verkeerde keuzes en passes.
De achterhoede van DHSC reageerde niet adequaat op 2 lange ballen wat Veensche boys 2 kansjes bood.
De eerste 15 min van de 2de helft ging gelijk op, Dhsc speelde wat rommelig en Veensche boys was dan ook iets gevaarlijker in de 16.
Daarna herpakte DHSC zich , ging de bal rond spelen en er kwam druk rond de 16 van de tegenstander, in de 70ste minuut een corner bal voor DHSC deze werd genomen door Mo Bouabgha bij de eerste paal kwam de ingevallen Wesley van Zoolingen aanlopen en kopte de bal feilloos achter de doelman.
Wesley was 10 min daarvoor ingevallen voor Nick van Rheenen. Er volgde ook nog een rode kaart voor Veensche Boys aanvaller Jan Struik vooraf enigszins gevreesd maar de in de voorbereiding makkelijk scorende spits werd tijdens zijn speelminuten goed aan banden gelegd door de verdediging van DHSC en dan vooral door Nick van Rheenen.
Daarna ging het heel snel, eerst nog een wissel Mike Korssen werd vervangen door Rick van Arnhem. DHSC verzuimde om tegen de 10 man de linies kort op elkaar te houden wat resulteerde in een te groot speelveld en Veensche boys ging opportunistische spelen en kreeg dan ook nog bijna een strafschop van de uitstekend fluitende scheidsrechter, tussen de goal en de 82ste minuut verzuimde DHSC om de trekker over te halen, zeker 2 dikke kansen hadden voor de 0-2 moeten zorgen. in de 82ste minuut een vrij trap van zo’n 21 meter recht voor de goal, achter de bal Mo Bouaghba deze schoot de bal feilloos en snoeihard in de kruising van de kansloze keeper 0-2.

De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en de eerste 3 punten van de competitie zijn een feit. Met veel balbezit op de helft van de tegenpartij in een uitwedstrijd en een kansen verhouding van 7 voor en 2 tegen mogen we spreken van een geslaagde wedstrijd ook gezien het hoge aantal nieuw ingepaste spelers geeft dit hoop voor de toekomst.

foto van Dhsc Utrecht.
foto van Dhsc Utrecht.