• U bent ingelogd als:

Veel doelpunten bij SVM tegen DOSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Streekderby en waar doelpuntenfestival.

De derby bood alle toeschouwers veel kijk genot. SVM en en DOSC maakten er een waar voetbalspectakel van. Alle ingrediënten die het voetbal zo aantrekkelijk maken kwamen voorbij: veel kansen vooral voor de spitsen van DOSC, slordig verdedigen aan de kant van SVM, tal van spannende situaties voor de beide doelen, attractief voetballen een scheidsrechter die goed floot en de wedstrijd goed aanvoelde. Kortom een wedstrijd die je maar zelden meer ziet op de voetbalvelden. Een veel gevaarlijker DOSC, dat al na een paar minuten de score opende. SVM had geluk dat 0-2 direct daarna door buitenspel werd afgekeurd.

SVM dat in het begin niet in de wedstrijd zat en soms chaotisch verdedigde, maar wel uit een prachtig afstandsschot van Marcel Melissen na ruim 20 minuten de gelijkmaker scoorde.DOSC had in deze eerste helft de wedstrijd gezien de vele kansen al op slot moeten gooien, maar liet dit na of stuitte op de voortreffelijke SVM goalie Stijn Orsel. Kortom :een slecht spelende  SVM tegenover een veel gevaarlijker DOSC dat niet scherp was in het afronden.

In de tweede helft een wat beter spelend SVM tegen een gevaarlijker DOSC.Door een strafschop kwam SVM door Diederick Hafkemeyer na 5 minuten spelen niet verdiend op de 2-1 voorsprong.En nog geen 5 minuten later kwam SVM zelfs door Marcel Melissen op de 3-1.DOSC strafte ook weer binnen 5 minuten fouten in de SVM verdediging af en de stand was met nog een half uur te spelen weer gelijk. Goudhaantje Mike de Kok zette SVM weer op de 4-3 voorsprong. SVM goalie Stijn Orsel hield met tal van fraaie reddingen zijn team op de been en zag dat Derk de Brauw SVM op de 5-3 voorspong zette. Maar net als in de laatste wedstrijden vergeet SVM om sober te gaan verdedigen en liet DOSC op 5-4 terugkomen. In de extra speeltijd voorkwam weer Stijn Orsel de gelijkmaker. Jammer dat SVM het laatste kwartier met 10 man verder moest doordat Marcel Melissen zwaar werd bestraft voor zijn overtreding en mocht gaan douchen. SVM pakt 3 heel belangrijke punten en stijgt door de uitslagen naar de 14e plek.DOSC liet de kans lopen om te winnen.

De wisselspelers: Derk de Brauw, Jordy Beckers en Bjorn Engel vielen goed in.

SVM speelt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd uit tegen DEV uit Doorn dat zelf ook met 1-0 won. Bij winst kan SVM weer een stapje stijgen in de tussenstand en gaan genieten van de winterstop.