• U bent ingelogd als:

Vanmiddag behaalde Saestum zijn 3e overwinning

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Vandaag moesten we richting Ede de plaats waar de tegenstander van vanmiddag de FC Jeugd zijn wedstrijden speelt.

We wisten niet wat we tegen zouden komen. Vorig jaar zijn ze kampioen geworden in de 4e klasse met meer als 130 doelpunten voor en maar 20 tegen.  

Trainer Maykel Tak had zo hier en daar zijn oren te luister gelegd bij enkele collega trainers en was gezien het spel van de tegenstander goed op de hoogte van het spel wat ze zouden spelen.

De ploeg goed geïnstrueerd het veld opsturen was dan ook zijn bedoeling bij een goede uitvoering zou zijn ploeg zeker niet in gevaar komen.

Maar de uitvoering op het veld is toch een hele ander zaak. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gom uit Almere bleek dat de ploeg van Saestum niets deed met de gegeven adviezen. Het spel was zeer rommelig. De 2e bal werd niet goed verwerkt of geheel verkeerd aangespeeld. Dit leidde ertoe dat de thuisploeg het Saestum toch goed moeilijk kon maken.

Maar de thuisploeg kon de geboden kansen niet afmaken. Daardoor bleef de brilstand zo gedurende de eerste helft op het scorebord staan. Door goed uitlopen voorkwam keeper Chris Engel nog wel een zekere achterstand.  Zeer zeker van zichzelf gooiden hij zijn lichaam in de baan van het schot.

Wissel keeper Junior Byron sprak met respect over deze redding.

De 45e minuut kwam steeds dichterbij en een ieder dacht dat de ruststand met een brilstand bereikt zou worden. Gelukkig dacht Glenn  van Greuningen daar heel anders over. In de laatste minuut  mocht Saestum nog een corner nemen van de linkerkant van het veld en deze corner kwam voor de voeten van Glenn terecht die resoluut uithaalden en Saestum zo uit het niets op een voorsprong zette. Dat was een meevaller van de ploeg van Maykel Tak.  In het verleden gebeurde dit ook weleens andersom.

 

Ongewijzigd begon Saestum de 2e helft met de duidelijke instructies van de trainer vanuit de kleedkamer.

Maar de trainer van de thuisploeg had ook niet stil gezeten en had de rechtsbuiten van zijn ploeg gewisseld want de andere rechtsbuiten was door Manno bakkenes uit de wedstrijd gespeeld.

Voor Manno de taak om het de verse speler wederom moeilijk te maken.

Toch was het de linkerkant van de verdediging die niet goed stond in de 55e minuut. De sterk spelende spits van FC Jeugd Shentley Lovert kwam na een overtreding in balbezit en kon ongehinderd het stafschop gebied inlopen. Droog legde hij de  bal achter keeper Chris Engel en kon Saestum weer opnieuw beginnen om afstand te nemen van de thuisploeg. Mogelijkheden waren er zeker, maar het ontbrak de voorhoede van Saestum de geboden kansen te verzilveren.

Zowel Luuk als Yoeri kregen mogelijkheden om te scoren maar de fysiek sterkere achterhoede spelers van de thuisploeg stonden paraat om de snelheid uit de voorhoede van Saestum te halen. Na elke afgeslagen aanval van Saestum werd de bal door de thuisploeg met een lange peer naar voren gespeeld om het zo de verdediging van Saestum het moeilijk te maken. 

Het fysieke sterke spel van de thuisploeg kon weleens in het voordeel van hun uitvallen.

Maar na de wissels Mike Visser voor Khalid Lamchachti en Shaquil van Ewijk voor Glenn  van Greuningen kwam Saestum weer wat beter in zijn spel.

Een prachtige splijt pass van de schoen van Mick Visser bracht Luuk Bruijnis geheel vrij voor de achterlijn van de thuisploeg en met een schitterende voorzet mocht Yoeri Pot die zichzelf geheel vrij voor het doel had gelopen simpel achter de doelman van Fc Jeugd tegen de touwen schieten.

Een 2-1 voorsprong voor Saestum gezien de veldverhouding zeker verdiend.

De grensrechter van de thuisploeg probeerde nog roet in het eten te  gooien door de vlag omhoog te houden voor buitenspel, maar scheidsrechter Gom bleef bij zijn beslissing en keurde de glaszuivere treffer goed.

Nog zo’n 20 minuten volhouden en de voorspong veilig thuis brengen en zo de 3 punten mee naar Zeist te nemen. Hatim Kaouass mocht de plaats van de moe gestreden Luuk Bruijnis nog innemen om te proberen nog een goaltje mee te pikken. Yoeri kon bijna nog de 3-1 scoren, maar helaas de keeper van de thuisploeg greep goed in.

Na deze actie floot de goed leidende scheidrechter de 96 minuten vol en kon Saestum zijn 3e achtereen volgende overwinning op hun conto bijschrijven.

Ondanks de zware wedstrijd een verdiende overwinning voor de ploeg van Maykel Tak.