• U bent ingelogd als:

Van Odijk vertrekt bij Vliegdorp

Geplaatst in Clubnieuws

SOESTERBERG Na twee jaar hoofdtrainerschap van vv ‘t Vliegdorp uit Soesterberg (vierde klasse, zaterdag) neemt Femke van Odijk afscheid: ,,Ik heb een leerzame periode gehad bij de club, maar ik heb besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Aan het einde van het seizoen gaan de partijen uit elkaar. Voorzitter Ton Hendrickx: ,,Wij zitten met de club in een opbouwfase op de lange termijn, die niet past bij de sportieve – en begrijpelijke – ambities van Femke. Zij zal zich de komende maanden blijven inzetten voor de club, stiekem hoop ik dat we haar nog een keer terugzien. Want haar kunde en fanatisme zijn onbesproken. Bij ‘t Vliegdorp gaan we op zoek naar een ‘bouwer’, die wil meehelpen met de lange termijn van de club.”

NIEUWE AANPAK Het vertrek van hoofdtrainer Van Odijk staat los van de stand op de ranglijst. ,,’t Vliegdorp staat weliswaar één na laatste, maar speelt wel met allemaal ‘clubmensen”’, zegt voorzitter Hendrickx. ,,In de afgelopen jaren werd met regelmaat gebruik gemaakt van spelers van elders, dat stramien hebben we dit seizoen doorbroken. Daarmee hebben we sportief kwaliteit ingeleverd, maar we hopen daarmee wel de binding met de club te hernieuwen. ‘t Vliegdorp is een prachtige club, die de Soesterbergse manier moet gaan hanteren: Lekker dicht bij de mensen, een goede onderlinge band en – op termijn – voldoende aanvoer uit de eigen jeugd om de supporters leuk voetbal te gunnen. We zitten nu in een tussenfase. Femke van Odijk heeft aangegeven dat ze graag hogerop wil. Dat zal hier nog even duren, dus we begrijpen en ondersteunen haar keuze.”