• U bent ingelogd als:

Van Boksel: “Ik zeg mijn baan niet meer op”

Geplaatst in Clubnieuws

Het kwam voor de buitenwereld als donderslag bij heldere hemel. Gisteren maakte Aart-Jan van Boksel bekend dat hij aan het einde van het seizoen toch vertrekt bij VV Montfoort. Bij zijn contractverlenging had hij aangegeven bij een sportieve verbetering alsnog te kunnen vertrekken, maar de reden van nu betreft een plotselinge wending op zijn werk.

De resultaten zijn simpelweg goed te noemen. VV Montfoort staat op een derde positie en daarmee presteert de ploeg misschien wel boven verwachting. Het maakte de beslissing om na dit seizoen te vertrekken er niet gemakkelijker op. “Ik had dit eerlijk gezegd zelf ook niet verwacht”, vertelt Van Boksel. De uren die Van Boksel op zijn werk moet gaan maken zijn niet meer te combineren met het werk als hoofdtrainer.

“Ik zal het kort samen vatten”, begint Van Boksel zijn verhaal. “Ik werk bij een incassobureau en daar hebben we zo’n 5000 zaken in onze portefeuille. Nu kwam er een klant die ons bedrijf uitkoos om de opdracht te geven. Daarmee krijgen we zo’n 30.000 zaken erbij. Dat is zes keer zoveel dan nu en dan moet je aan de bak”, vertelt hij op het moment dat hij rond de klok van 17:45 nog in de auto stapt richting Venlo voor een afspraak met een klant. “Het is dan niet meer te behappen om er een voetbalploeg bij te doen.”

Het seizoen maakt Van Boksel gewoon af. “Dat moet ook lukken. Ik ga de jongens niet in de steek laten. Het is een mooie uitdaging om het goed af te maken. Het was ook een hartstikke moeilijke beslissing. Ik voel me namelijk heel goed op mijn plek bij de club. Nu ben ik hier pas acht maanden aan de slag, maar het voelt alsof dit er al tien zijn”, tekent hij het gevoel dat hij in een korte periode bij de club heeft ontwikkeld.

“Het is eigenlijk iets dat niemand had verwacht. In het verleden heb ik al twee keer mijn baan opgezegd voor het voetballen. Dit was een keer om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan en een andere keer bij Sparta. Inmiddels ben ik 51 jaar en ga ik mijn werk niet meer opgeven, iets dat ik tien jaar geleden misschien wel had gedaan. Op mijn leeftijd vind je niet meer zo makkelijk een nieuwe baan en dan moet ik eieren voor mijn geld kiezen. Een keuze die zeker niet makkelijk is.”

Uiteindelijk heeft de vereniging het besluit goed opgepakt. “Gisteren hebben we een gesprek gehad en daar heeft de technische commissie heel begripvol op gereageerd. Het zijn ook geweldige mensen. VV Montfoort vindt wel weer een nieuwe trainer en wij gaan nog sowieso de nacompetitie in. Het blijft nog spannend.”