• U bent ingelogd als:

Valse start voor Benschop tegen Desto

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop leek helemaal klaar voor de start van de competitie. Alle bekerwedstrijden waren gewonnen en een goede start tegen het eveneens ongeslagen Desto leek de verwachting. Helaas is het nog steeds voetbal wat er gespeeld moet worden en de Benschoppers moesten de punten in Utrecht laten.

 

Binnen de 60 seconden keek Benschop tegen een 1-0 achterstand aan. Benschop begon fel aan de wedstrijd en de eerste aanval leverde een hoekschop op.  De afgeslagen bal leek een gemakkelijke prooi te worden voor Jeroen Lieverse maar die tweifelde en de snelle Carinho de Miranda kon alleen op Mitchel van Oort afgaan, die in eerste instantie nog wel redde maar de tweede poging van Carinho was raak. Benschop probeerde snel wat terug te doen, maar gaf daardoor veel ruimte weg voor de snelle aanvallers van Desto. In de 5e minuut was het Niels Beeres, die de 2-0 voorkwam, door de bal uit het doel te koppen. De wedstrijd golfde op en neer en in de 15e minuut kwam Benschop op gelijke hoogte. David Verweij stoomde door de Desto verdediging heen en met een flitsend schot liet hij keeper Niels de Bruin kansloos. Benschop ging door en uit een voorzet vanaf rechts schoot David Verweij tegen de lat. De tegenstoten van Desto echter waren levensgevaarlijk. Tom de Vries kogelde vrijstaand hard over en vlak voor de rust kwam Desto alsnog op voorsprong. Een corner vanaf links werd door de vrijstaande de Miranda keurig doorgekopt naar Dani Martinus, die de 2-1 op het bord zette.

 

Na de rust probeerde Benschop de zaken weer snel recht te zetten, maar weer David Verweij had de pech dat zijn lob over de keeper op de lat terecht kwam. Even later was het Jimmy Vendrig, die oog in oog kwam met keeper de Bruin, maar die was op zijn post. Daarna was het afgelopen voor Benschop. Benschop gaf steeds meer ruimte weg en Desto profiteerde optimaal in de 55 en 60e minuut. Eerst was het Tom de Vries, die ongehinderd een voorzet vanaf links kon in schieten. Daarna botsten twee Benschoppers tegen elkaar aan en Carinho de Miranda kon zijn tweede doelpunt van de middag maken. 4-1. Met nog een kwartier te spelen wisselde Benschop twee keer. Het leverde wat meer druk naar voren op en in de 80e minuut was het weer David Verweij, die op snelheid de Desto verdediging liet staan en fraai 4-2 scoorde. Even daarna werd aanvoerder Nick Marchal van Desto met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en Benschop probeerde daar nog van te profiteren, maar het geluk ontbrak. Desto pakte verdiend de drie punten en Benschop heeft hopelijk leergeld betaald uit deze wedstrijd.

 

Zaterdag .s staat de thuiswedstrijd tegen Focus uit Culemborg op het programma. De wedstrijd in Benschop begint om 14.30 uur .

 

De opstelling van Benschop:

 

Mitchell van Oort, Jeroen Lieverse (75e min Mike Vergouw),Niels Beeres, Jurgen Ruitenbeek, Remco van Wijngaarden, Jimmy Vendrig, Jeroen Lamboo ( 75e min Kwame Ballo), Jonathan Antonio, Jeroen Roodenburg, David Verweij en Martijn de With.