• U bent ingelogd als:

Valse herstart van Benschop

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Benschop leek goed voorbereid de tweede helft van de competitie in te gaan. Mooie overwinningen in de oefenwedstrijden zorgden ervoor, dat iedereen hoopte op een flitsende herstart van de competitie. Iedereen was fit, maar de domper was groot na de nederlaag tegen het onderaan staande Bunnik 73. 

Benschop, dat het moest doen zonder de geschorste Martijn de With en Jeroen Lieverse speelde een prima eerste helft. Het zeer kort op de bal zittende Bunnik werd soms redelijk uit elkaar gespeeld en in de 17e minuut was het een harde schuiver van Mike Vergouw, die keeper Michel Blonk tot een uiterste krachtinspanning dwong. Het was uitstel van executie want drie minuten later kwam Benschop toch op voorsprong. Jimmy Vendrig rukte op met de bal en tikte door naar Mike Vergouw, die met een splijtende pass Jeroen Lamboo vrij voor keeper Blonk zette. Zeer koelbloedig rondde hij deze mooie aanval af. 0-1. Bunnik leek wat aangeslagen en op een kans van Dennis Bosma na, die door Mitchell van Oort vakkundig werd verijdeld, bleef Benschop gemakkelijk overeind. Vlak voor de rust leek Benschop Bunnik het genadeschot te geven. Een van achteruit oprukkende Jurgen Ruitenbeek knalde de bal op de lat. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Kwame Ballo, maar ook hij schoot snoeihard op de ligger en dat betekende dat de ruststand 0-1 bleef.

 

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Benschop, maar ze kwamen ernstig bedrogen uit. In de 48e minuut kwamen de met een geweldige inzet spelende mannen uit Bunnik onverwacht op 1-1. Mitchell van Oort gooide de bal door het midden uit naar de door twee man op zijn huid gezeten Mike Vergouw, die verzuimde de bal snel weg te spelen. De snelle Robbin Jurgens ontfutselde hem de bal en met een geweldige knal schoot hij de bal achter de verbouwereerde Mitchell. Bunnik rook zijn kans en Benschop moest vol aan de bak om Bunnik van zich af te houden. In de 59e minuut kwam Bunnik op een 2-1 voorsprong. Een snelle uitbraak bracht Tobias Bremers in kansrijke positie en liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan. Benschop probeerde nog wel wat, maar de aanvallers werden afgetroefd op inzet door Bunnik. Roy Smorenburg kwam op links goed door en legde de bal panklaar voor Biko Brazil, maar ook zijn vizier stond niet in de goede richting. Ook zijn vrije trappen misten de scherpte en een kwartier voor tijd was het gedaan met Benschop. Een fout van Mitchell van Oort zorgde ervoor, dat de 3-1 eindstand op het bord kwam. Het was weer Robbin Jurgens, die dit kadootje omzette in de definitieve overwinning. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende heer Wesselink, die in deze uiterst sportieve wedstrijd geen enkele kaart hoefde uit te delen, waren de druiven zuur voor Benschop. Na een prima eerste helft zo de boot in te gaan was voor de talrijke Benschop supporters moeilijk te verteren.

 

 Wat gaat er komen.

 

Zaterdag a.s. speelt Benschop om 14.30 uur thuis tegen SVM uit Maartensdijk, de ploeg, die Benschop zijn eerste nederlaag toebracht. Voor de Benschoppers een mooie kans om zowel de nederlaag van zaterdag als tegen hun met een overwinning weg te spoelen. Dit zal niet gemakkelijk gaan, dus de steun van de talrijke Benschop supporters zal nodig zijn.

  

De opstelling van Benschop:  

Mitchell van Oort, Remco van Wijngaarden, Coen vd Snoek, Jurgen Ruitenbeek, Brian de Boer, Mike Vergouw, Kwame Ballo (75e min Patrick Maton), Jimmy Vendrig, Thomas Banfi ( 45e min Roy Smorenburg), Jeroen Lamboo (60e min Stef Elings) en Biko Brazil.