• U bent ingelogd als:

Valleivogels wint streekderby tegen Renswoude

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels wint streekderby tegen Renswoude

De vooruitzichten voor de streekderby tussen Renswoude en Valleivogels waren fantastisch te noemen. Het mooie weer, een vol sportpark en twee ploegen die voor de winst zouden gaan voetballen. Van mooi voetbal was echter geen sprake, maar de strijd en inzet waren zeker aanwezig. De thuisploeg wist de derby te winnen via doelpunten van Remco van de Fliert, Jimmy de Greef en Jos van Leeuwen. Arjan Verheij deed namens de bezoekers wat terug: 3-1.

Rob van den Broek, hoofdtrainer van Valleivogels, had zijn elftal op één plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen ESC. Jos van Leeuwen nam de plaats in Jelle Staal. Hierdoor werd Jimmy de Greef de spits en nam Van Leeuwen de positie linksvoor in. Bij Renswoude kon oefenmeester Jan van den Heuvel niet beschikken over de geblesseerden Gerwin van Essen en Ralph Boom terwijl Mo Issaoui geschorst was voor deze wedstrijd. Mauro Aalders nam de plaats in van Issaoui.

Het eerste kwartier viel er weinig te genieten op sportpark De Bree-West. Valleivogels en Renswoude wilde wel, maar de scheidsrechter werkte niet echt mee. Warrige beslissingen legde een stempel op de wedstrijd. Na 13 minuten ontving Robert van Hoeflaken de gele kaart na de overtreding op Jos van Leeuwen. Ook hier waren de meningen over verdeeld. Een minuut later werd de wedstrijd opengebroken. De pass was perfect op Remco van de Fliert. De behendige voetballer bleek sterker in het duel dan zijn directe tegenstander en Van de Fliert schoot de bal uit een moeilijke positie diagonaal in de lange hoek: 1-0.

De bezoekers uit Renswoude waren niet uit het veld geslagen en gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam al in de 22e minuut. Ondanks de duidelijke handsbal van Arjan Verheij liet de scheidsrechter door voetballen. Oog in oog met Sven Hardeman maakte Verheij geen fout: 1-1. Ook Jeffrey van Deuveren ging op de bon bij de leidsman. Na 26 minuten voetballen had Renswoude op voorsprong moeten komen. De voorzet van Wilfred Top was goed, maar Arjan Verheij schoot de bal te zacht in en hierdoor ging de grote kans verloren. Vlak voor het rustsignaal speelden “de kraaien” een overtal situatie slecht uit. Henk Buijs, Arjan Verheij en Mauro Aalders konden dit samen niet tot doelpunt promoveren.

In het tweede bedrijf kreeg Jimmy de Greef een mooie mogelijkheid, maar zijn diagonale schot werd een prooi voor doelman Jelmer Nijburg. In de 57e minuut was het wel raak voor Valleivogels. Aanvoerder Rémon Liefting wist de hoge bal op het middenveld bij Jimmy de Greef te brengen. De Greef kon alleen op sluitpost Nijburg afgaan en met een prachtige boogbal over de doelman heen deed hij de supporters van de thuisploeg juichen: 2-1.

De scheidsrechter bleef zijn eigen wedstrijd fluiten. Stefan van den Brink had een mooie actie in huis maar de overtreding die op hem gemaakt werd ontging de arbiter. Net als veel andere overtredingen die gemaakt werden door Renswoude of Valleivogels werden niet gezien of anders beoordeeld. De gelijkmaker had in de 66e minuut moeten vallen, maar Niels Romeijn ging voor eigen succes in plaats dat hij oog had voor de volledig vrijstaande Arjan Verheij.

Bij Valleivogels kwam Ronnie van Essen voor Friso Drewes om de deur op slot te houden. Valleivogels kreeg in de 71e minuut een mooie kans. Man of the Match Stefan van den Brink had een mooie “Janmaat” loopactie in huis en won het duel van Henk Buijs. Van den Brink gaf de bal voor, maar Jimmy de Greef kwam centimeters te kort om de bal binnen te tikken. Via diverse wissels probeerden de beide hoofdtrainers nog het spel te beïnvloeden. In de slotfase kregen de toeschouwers nog drie kansen te zien, waarbij er één tot doelpunt gepromoveerd kon worden. Eerst liet Remco van de Fliert zijn kunnen zien en passeerde diverse Renswoudse spelers. Na deze solo schoof hij de bal echter net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant hield doelman Sven Hardeman zijn ploeg overeind. Van dichtbij schoot Arjan Verheij de bal diagonaal op het doel, maar met een katachtige reflex wist de keeper de bal uit het doel te houden. Het doelpunt viel in de 92e minuut. Bij de cornerbal die daarop volgde kwam doelman Jelmer Nijburg ook mee naar voren. De cornerbal kwam echter in bezit van Valleivogels en direct werd Stefan van den Brink aangespeeld. Van den Brink ging langs de zijlijn op snelheid langs de meeverdedigende Nijburg waarna hij de bal mee kon geven op Jos van Leeuwen die het stevige duel won van zijn tegenstander. Het doelpunt werd al seconden voordat de bal over de lijn was gevierd door de supporters van Valleivogels want Van Leeuwen kon alleen richting het lege doel lopen: 3-1.

Zaterdag 20 oktober mag Valleivogels om 14.30 uur thuis aantreden tegen Lelystad ’67. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en staat onder leiding van scheidsrechter de heer D.J. Funcke.

Renswoude wacht volgende week weer een streekderby. Dit keer komt Woudenberg op bezoek op sportpark De Hokhorst. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en de scheidsrechter is de heer F. Assink.

Geef een reactie