• U bent ingelogd als:

Valleivogels wint oefenwedstrijd tegen SVL

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Na de 5-0 overwinning op tweedeklasser VVZ ’49 uit Soest, mocht het team van hoofdtrainer Dennis van der Steen zaterdag 19 augustus 2017 aantreden tegen SVL. Na 90 minuten stond er in Langbroek een 1-4 eindstand op het scorebord en wist Valleivogels de eersteklasser te verslaan. Grote man aan de kant van Valleivogels was Bart van de Vliert met maar liefst 3 doelpunten. Mohamed Bouyglafin zorgde voor de vierde treffer. Anis el Makrini deed 5 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog wat terug: 1-4.

Zowel Dennis Koorn als Dennis van der Steen misten nog een aantal spelers vanwege uiteenlopende redenen. Hierdoor kregen wel andere spelers de kans om zich in de kijker te spelen bij de hoofdtrainers.

De ploeg uit Langbroek had na de 8-1 nederlaag tegen DFS Opheusden wat goed te maken en begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid, maar doelman Sven Hardeman was attent. De gasten uit Scherpenzeel waren gewaarschuwd en stapten direct over op aanvallend voetbal. Verdediger Stefan van den Brink had een mooie actie en voorzet in huis, maar de inzet van nieuwkomer Friso Drewes, afkomstig van Achterveld, zag zijn inzet over het doel van Geert Willem Merkens gaan.

Na 13 minuten voetballen kreeg Mohamed Bouyglafin het op zijn heupen en bediende met een hoge voorzet Bart van de Vliert. De bal, die ook over de keeper heen ging, werd door de spits van Valleivogels keurig tegen de touwen
geschoten: 0-1.

De enige kans die de thuisploeg kreeg, werd ingeleid door de defensie van Valleivogels. De aanvaller kon langs Ronnie van Essen glippen en kwam oog in oog met Sven Hardeman te staan, maar zijn poging verdween hoog naast het doel. SVL leek moed te putten uit deze mogelijkheid en liet daarna een mooie aanval zien. Het resulteerde echter niet in een treffer. Een doelpunt viel wel in de 29e minuut aan de andere kant. Bart van de Vliert bracht de bal bij Mohamed Bouyglafin en met een prachtig schot wist hij de doelman kansloos te laten: 0-2. Twee minuten later was het alweer raak. Bart van de Vliert kon zijn tweede doelpunt maken: 0-3.

Oefenmeester Dennis Koorn van SVL reageerde en bracht drie verse krachten in het veld. De drie wissels brachten niet het gewenste resultaat en Valleivogels bleef de betere ploeg. Remco van de Fliert en Jordy Liefting kregen nog de kans om de marge te vergroten. Aan de andere kant een rommelige situatie voor het doel van Sven Hardeman, maar dit liep met een sisser af.

In het tweede bedrijf mocht Joshua Akerina de plaats innemen van Friso Drewes. Nog voordat iedereen een plekje gevonden had langs de kant van het veld moest het scorebord alweer bijgewerkt worden. Bart van de Vliert kon alleen op de goallie afgaan en maakte geef fout: 0-4.

Met nog een half uur te voetballen, bracht Dennis van der Steen zes nieuwe spelers in het veld. De in mei pas 15 jaar geworden Nick Schuckmann mocht keeper Sven Hardeman vervangen. Verder kwamen Nick Heikamp, Jesper Wallet, Niels Sikking, Jelmar van der Wal en Dean van den Brandhof in het veld. Remco van de Fliert, Robert van den Broek, Nick Engelen, Ronnie van Essen en Mohamed Bouyglafin verlieten het veld.

De 15-jarige doelman moest een paar keer handelend optreden en deed dat naar behoren. Bij het tegendoelpunt wat in de 85e minuut viel, had hij geen blaam. Anis el Markrini was de maker van de “eretreffer”: 1-4.

Na afloop keek oefenmeester Van der Steen tevreden terug op deze oefenwedstrijd. Het andere spelsysteem, plan C zoals Van der Steen het noemt, bleek goed te werken. Ook na de inbreng van de jonge voetballers kwamen we niet in de problemen. aldus de oefenmeester van Valleivogels.

Zaterdag 26 augustus 2017 is de Jubileum Dag Valleivogels. De hele dag is er van alles te doen op sportpark De Bree-West. Kijk voor meer informatie op: www.70jaarvalleivogels.nl Iedereen is deze dag van harte welkom!

Om 15.00 uur speelt het vlaggenschip van Valleivogels de jubileumwedstrijd tegen Woudenberg. De wedstrijd wordt gespeeld op de thuishaven in Scherpenzeel en staat onder leiding van oud betaald voetbal scheidsrechter de heer Roelof Luinge.

Geef een reactie