• U bent ingelogd als:

Valleivogels wint oefenduel tegen Woudenberg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sportpark De Grift te Woudenberg lokte aardig wat toeschouwers voor de oefenwedstrijd Woudenberg tegen Valleivogels. In de eerste helft bracht Rick Staal de thuisploeg op voorsprong waarna Robert van den Broek in het tweede bedrijf vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgde. Tien minuten voor het einde schoot Bart van de Vliert de winnende treffer tegen de touwen: 1-2.

Beide teams zijn net in voorbereiding voor het nieuwe seizoen en in deze eerste oefenwedstrijd kregen alle spelers zoveel mogelijk speeltijd. De eerste kans van de wedstrijd kon in de 2
e
minuut genoteerd worden voor de gastheren. Na een goede aanval kon Stefan van den Brink echter de bal uitverdedigen. Acht minuten later kopte Niels Sikking de bal weg en doordat Patrick van de Berkt, afkomstig van De Merino’s, de bal ook miste moest doelman Matthijs de Koning redding brengen op de inzet. Na een kwartier spelen moest De Koning weer in actie komen en hield met een goede redding zijn doel schoon.

Na deze mogelijkheden leek het kruid bij de ploeg van trainer Jeroen Peters verschoten, want de bezoekers uit Scherpenzeel kregen nu de kansen. Niels Sikking zag zijn vrije trap via een mooie curve door de sluitpost tot corner verwerkt worden. Na 30 minuten voetballen zag men een mooie combinatie tussen Mohamed Bouyglafin en nieuweling Romin Ahmadi waardoor de bal uiteindelijk bij Joshua Akerina terecht kwam. Zijn inzet verdween hoog over en naast het vijandelijk doel.

Voor de theepauze zag Jelle Staal zijn schot naast het doel gaan en Niels Sikking zag zijn poging via de doelman op de lat uit een spatten. Gescoord werd er nog wel in de eerste helft. Waar een doelpunt voor de ploeg van trainer Rob van den Broek in de lucht hing, viel de goal toch aan de andere kant. Rick Staal verscheen pardoes voor Matthijs de Koning en daar wist de aanvaller wel raad mee: 1-0.

In de tweede helft waren beide elftallen op diverse plaatsen gewijzigd en bij Valleivogels kwamen zelfs negen nieuwe krachten in het veld. Direct na rust kreeg de thuisploeg een mogelijkheid, maar de inzet verdween naast het doel van De Koning. Daarna was het over met de aanvalsdriften van de degradant uit de eerste klasse en werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van Woudenberg. Na vier minuten lag de bal al tegen de touwen. Invaller Jos van Leeuwen werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied en scheidsrechter de heer Westland uit Leusden wees resoluut naar de strafschopstip. Robert van den Broek maakte vanaf elf meter geen fout en schoot de bal feilloos binnen: 1-1.

Met nog iets meer dan een kwartier te voetballen zette Jordy Liefting samen met Robbert Vlaanderen een mooie aanval op. De cornerbal die daarop volgde viel op het hoofd van Nick Engelen, maar de keeper wist de bal uit zijn doel te houden. Diverse leuke aanvallen legde Valleivogels op de mat en de bedrijvige Remco van de Fliert was een handenbindertje. Bart van de Vliert en Jordy Liefting konden de kansen niet verzilveren.

De winnende treffer kwam er tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd toch. Remco van de Fliert en Jos van Leeuwen stonden aan de basis van de aanval waarna Bart van de Vliert de bal tussen de twee palen kon schieten: 1-2.

Zaterdag 25 augustus 2018 organiseert supportersclub “Alle Vogels Vliegen” de Open Dag Valleivogels. Tijdens deze dag zijn er vele (voetbal)activiteiten op sportpark De Bree-West en om 15.00 uur zullen Valleivogels en VV Sliedrecht, de nieuwe club van Dennis van der Steen, de degens met elkaar kruisen.

Opstelling Valleivogels (eerste helft)
Matthijs de Koning, Stefan van den Brink, Robert van den Broek, Patrick van de Berkt, Niels Sikking, Friso Drewes, Rémon Liefting, Joshua Akerina, Mohamed Bouyglafin, Jelle Staal en Romin Ahmadi.

Opstelling Valleivogels (tweede helft)
Matthijs de Koning, Dean van den Brandhof, Robert van den Broek, Nick Engelen, Ronnie van Essen, Remco van de Fliert, Jimmy de Greef, Jordy Liefting, Jos van Leeuwen, Bart van de Vliert en Robbert Vlaanderen.

Geef een reactie