• U bent ingelogd als:

Valleivogels winnaar in levendig duel tegen VRC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels en VRC kregen gedurende de wedstrijd veel kansen op doelpunten. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel bleef de teller uiteindelijk steken op vijf. Robert van den Broek (pen) en Patrick van de Berkt zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust wist Ruben Rentenaar de aansluitingstreffer te maken. Na rust was het weer Robert van den Broek die vanaf elf meter de marge weer naar twee doelpunten tilde. Ruben Rentenaar zorgde met zijn tweede treffer voor de eindstand: 3-2.

Oefenmeester Rob van den Broek van Valleivogels kon vanwege vakantie niet beschikken over aanvoerder Rémon Liefting. Hierdoor mocht in vergelijking met de wedstrijd tegen Lelystad ’67 Remco van de Fliert in de basis starten. Aan de kant van VRC kon trainer Jan Gaasbeek niet beschikken over Mitch van den Berg.

De eerste 25 minuten van de wedstrijden waren voor de gastheren en wist Valleivogels twee keer te scoren. Voordat het scorebord bijgewerkt kon worden, zag Jos van Leeuwen in de 8e minuut zijn diagonale inzet gepakt worden door keeper Max Kok. De cornerbal die daarop volgde werd door Patrick van de Berkt voor het doel getrapt. Stefan Tanis controleerde de bal met de borst, maar scheidsrechter de heer B.J. Steinhauser stond niet goed opgesteld en beoordeelde dit als een handsbal en dus strafschop. Robert van den Broek nam dit cadeautje dankbaar in ontvangst en schoot de bal vanaf elf meter achter sluitpost Kok.

De gasten uit Veenendaal lieten zich in de 14e minuut even zien voor het doel van Hardeman. Bas Muller bracht de bal bij Erik van de Putte die op zijn beurt Ruben Rentenaar vond. Zijn inzet verdween over het vijandelijk doel. Valleivogel bleef in deze fase de betere ploeg en Jos van Leeuwen raakte de paal. Het tweede doelpunt kwam toch in de 25e minuut. Friso Drewes bracht de meegekomen Patrick van de Berkt in stelling en die wist van dichtbij raak te schieten: 2-0.

Daarna trok de Veenendaals Racing Club het initiatief naar zich toe en liet Ruben Rentenaar zich gelden. Zijn eerste poging ging nog naast de verkeerde kant van de paal, maar in de 34e minuut wist hij de pass van Erik van de Putte een goed vervolg te geven: 2-1. De gelijkmaker had twee minuten later op het scorebord moeten staan, maar Koen Nijhuis probeerde met een boogbal doelman Hardeman te verschalken. Tot opluchting van het thuispubliek ging de bal net over het doel heen.
Drie minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Johan Mandemaker nog een kans, maar hij vond zijn meerdere in Sven Hardeman.

In het tweede bedrijf kreeg Valleivogels de eerste mogelijkheid. Joshua Akerina vond Jimmy de Greef die naar binnen kapte. Zijn inzet had niet het gewenste resultaat en ging over het doel van Kok.
De thuisploeg wist in de 64e minuut de marge weer te verdubbelen. Patrick van de Berkt werd naar de grond gehaald en aangezien dat in het zestienmetergebied gebeurde, wees de arbiter voor de tweede keer deze middag naar de stip. Aanvoerder Robert van den Broek plaatste zich weer achter de bal en met een slim stiftje door het midden wist hij zijn tweede treffer te maken.

Lang kon de thuisploeg van deze dubbele marge niet genieten, want een minuut later maakte Ruben Rentenaar voor de tweede keer de aansluitingstreffer. Voor Jan Gaasbeek was dit het sein om een verse kracht te brengen. Sebastiaan Kwint kwam voor Johan Mandemaker.

Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar Jimmy de Greef, na de actie van Friso Drewes, en Jos van Leeuwen, na de actie van Stefan van den Brink, namens Valleivogels konden het net niet vinden. Aan de kant van VRC hadden Ruben Rentenaar en Erik van de Putte de kans, maar in beide gevallen pareerde Sven Hardeman de bal.

Het was een levendige wedstrijden met veel kansen en ook doelpunten. Valleivogels bleef aan de gelukkige kant van de score: 3-2.

Zaterdag 23 maart mogen de rood-witten afreizen naar Ermelo voor de wedstrijd tegen FC Horst. De blauw-gelen ontvangen thuis Lelystad ’67.

Geef een reactie