• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest van OWIOS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels en OWIOS konden het publiek op sportpark De Bree-West niet vermaken. In een draak van een wedstrijd was van goed voetbal was geen sprake en uiteindelijk viel er één doelpunt. De gasten uit Oldebroek konden via het doelpunt van Erik van Haagen de drie punten mee naar huis nemen: 0-1.

Oefenmeester Rob van den Broek kon nog geen beroep doen op Jimmy de Greef. Remco van de Fliert keerde weer terug in de basiself. Hoofdtrainer Wilfred Westerhuis van OWIOS had een grotere ziekenboeg. Bennie Veldhoen, Cornell Balk, Gerdo van ’t Hul en Nabil Essaddouqi waren niet inzetbaar. De jeugdige voetballer Levie Dickhof mocht, na zijn goede invulbeurt van vorige week, in de basiself starten.

De thuisploeg probeerde direct om druk te zetten op het doel van Herold Ponstein. Remco van de Fliert passeerde een aantal tegenstanders en werd daarna gestuit. De vrije trap van Rémon Liefting verdween in de muur. Aan de andere kant zag Mike Bastiaan zijn inzet in de handen van doelman Sven Hardeman belandden. Behoudens een aantal kleine mogelijkheden gebeurde er in het eerste bedrijf niet. Beide ploegen wilden wel, maar het voetbal kwam niet uit de verf. De thuisploeg kreeg via Robert van den Broek een kleine kans, maar hij schampte de bal met zijn hoofd waardoor het ronde leder naast het doel van Ponstein ging. Aan de andere kant kreeg Levie Dickhof een mogelijkheid. Zijn diagonale schot ging naast het doel van Hardeman. Erik van Haagen kreeg misschien wel de beste kans van de eerste helft. Zijn inzet kon gepareerd worden door Hardeman.

Voor het tweede bedrijf hadden beide teams instructies meegekregen om de wedstijd wat aantrekkelijker te maken en om natuurlijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er ontstonden een aantal mogelijkheden voor beide ploegen. Levie Dickhof schoot namens OWIOS de bal net naast de verkeerde kant van de paal en Remco van de Fliert draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar zijn poging had niet het gewenste resultaat.

In de 61 minuut schoot Hendrik Uitslag op het doel. Hardeman was al gepasseerd, maar Ronnie van Essen kon de bal van de doellijn halen. Na een paar kleine kansen voor beide doelen, brak Erik van Haagen de ban. Hij passeerde een tegenstander en schoot de bal achter doelman Hardeman: 0-1. Dit doelpunt in de 76e minuut bleek ook direct de winnende treffer. Valleivogels probeerde het nog wel door Bart van de Vliert in te brengen voor Robert van den Broek, maar gevaarlijk werd het niet meer voor het doel van Ponstein.

Zaterdag 1 december 2018 mogen AVW ’66 en Valleivogels aantreden in Westervoort. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer F. Assink.

Geef een reactie