• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest van Lunteren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De overwinning van Lunteren op Valleivogels kan terecht genoemd worden. De rood-witten konden niet de ingrediënten brengen die nodig zijn voor een overwinning. Door doelpunten van Jos van Roekel en Jeffrey van den Brink wisten de geel-zwarten de winst te pakken: 2-0.

Trainer Dennis van der Steen had zijn elftal op drie plaatsen gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Scherpenzeel. Doelman Sven Hardeman (werk) werd vervangen door Matthijs de Koning en hij maakte hiermee zijn officiële debuut tijdens een competitiewedstrijd voor het vlaggenschip. Friso Drewes was geschorst en Jimmy de Greef moest vanaf de reservebank beginnen. Hierdoor mochten Anass Akharouid en Jordy Liefting in de basiself starten.

In de beginfase kregen de beide opponenten een paar kleine mogelijkheden. Het waren speldenprikjes die niet het gewenste resultaat hadden. Resultaat kwam er wel in de 11e minuut. Jos van Roekel verscheen alleen voor goallie De Koning en oog in oog kwam Van Roekel als winnaar uit de strijd: 1-0.

Behalve een harde vrije trap van Niels Sikking lieten de bezoekers niet veel zien op sportpark De Wormshoef te Lunteren. De thuisploeg had de score wel kunnen uitbouwen. De voorzet van Eliza Abraham werd echter door Tom Cozijnsen en Jorn Mocking gemist. Na 20 minuten voetballen liet Valleivogels eindelijk een aanval over een aantal schijven zien. Jordy Liefting bracht de bal bij Jelle Staal die op zijn beurt Joshua Akerina vond. De inzet die daarop volgde ging naast het doel van Nicky Groeneveld.

De aanvoerder van Valleivogels mocht in de 26e zich achter de bal plaatsen voor een vrije trap op 16 meter van het doel. Rémon Liefting schoot de bal hard tegen de muur en in tweede instantie hoog over het doel van Groeneveld. De twee volgende minuten was sluitpost Matthijs de Koning een sta in de weg. Eerst kopte Thom Rijnders tegen de doelman op. Ook Tom Cozijnsen zag zijn inzet tegen de keeper gaan.

In de blessuretijd van het eerste bedrijf mocht Jeffrey van den Brink een vrije trap nemen. De bal, op ca.
20 meter
van het doel, schoot hij mooi tegen de touwen: 2-0.

Na de theepauze bracht Van der Steen Stefan van den Brink en Jimmy de Greef voor Joshua Akerina en Rémon Liefting. Valleivogels leek iets beter te gaan voetballen, maar tot echte kansen kwam het niet. Nadat de doelpunten van Robert van den Broek (Valleivogels) en Jos van Roekel (Lunteren) waren afgekeurd, gingen de gastheren uit Scherpenzeel over op de aanval. Sven van Rossum kwam in het veld voor Robert van den Broek. Het hielp allemaal niet. Het voetbal en inzet was Valleivogels onwaardig en het mocht blij zijn dat de score niet hoger uitviel. Jordy Liefting haalde een meter voor de lijn de bal weg en Matthijs de Koning moest nog tweemaal in actie komen op schoten van invaller Freek van Wijk en Jorn Mocking.

Zaterdag 21 april mag Valleivogels zich opmaken voor een wedstrijd op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Tegenstander is dan OWIOS uit Oldebroek. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Z. (Zander) Pouls uit Dedemsvaart.