• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest van De Merino’s

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De oefenperiode kent voor de ploeg van oefenmeester Rob van den Broek nog niet het gewenste resultaat. Tegen Woudenberg werd er nog gewonnen, maar tegen eersteklassers VV Sliedrecht, SDVB en De Merino’s was het team niet opgewassen. Ook voor de beker verloren de Scherpenzelers van een eersteklasser. SVL was toen een maatje te groot.

Op sportpark De Bree-West was dinsdagavond 4 september 2018 De Merino’s te gast in Scherpenzeel. Nadat de eerste 25 minuten zich vooral op het middenveld afspeelde, kreeg de formatie uit Veenendaal de eerste mogelijkheid. Patrick van de Berkt  tastte mis en dat gaf de voorwaartse de mogelijkheid om met een sliding bij de bal te komen. Doelman Sven Hardeman gooide zich goed voor de bal.

In de eerste helft kregen de bezoekers nog drie mogelijkheden, waarbij één mogelijkheid tot doelpunt verzilverd kon worden. Joop de Bruin zag zijn inzet voorlangs het doel van Hardeman gaan en een vrije kopkans was aan de spits van De Merino’s niet besteedt. De laatste mogelijkheid en tevens het doelpunt kwam in de blessuretijd. Ariën Bakkenes schoot de bal hard langs Sven Hardeman: 0-1.

Na de theepauze kwamen bij Valleivogels Stefan van den Brink en Nick Engelen voor respectievelijk Ronnie van Essen en Rémon Liefting. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter de heer Huub Sio uit Maarssen moest Hardeman in actie komen in een duel van Aron de Koning. Aan de andere kant kreeg Jos van Leeuwen een goede kans, maar de sluitpost was een sta in de weg. In het voetbal kan het snel gaan. Niels Sikking nam de cornerbal niet goed, waarna de gasten een goede counter op de mat legde. De bal werd echter over Hardeman maar ook over het doel geschoten.

De ijverige Remco van de Fliert kreeg het op zijn heupen en begon aan een indrukwekkende solo waarna hij de bal naast de verkeerde kant van de paal schoot. Om het tij te proberen te keren, bracht de hoofdtrainer van Valleivogels Bart van de Vliert voor Jimmy de Greef. Het hielp echter niet. De gastheren kwamen er sporadisch uit de grote kansen en doelpunten waren voor de gasten uit Veenendaal. Aron de Koning trapte de bal hard in de verre hoek: 0-2.

Het derde doelpunt kwam op naam van Patrick van de Berkt. Vorig seizoen nog het shirt dragend van De Merino’s, maar dit seizoen het rood-witte shirt van Valleivogels. De cornerbal viel ongelukkig op de knie van de verdediger waardoor hij zijn eigen doelman kansloos liet: 0-3.

Zaterdag 8 september speelt het vlaggenschip van Valleivogels de tweede bekerwedstrijd. Op sportpark Maarschalkerweerd te Utrecht is Kampong de tegenstander. De aanvang van deze wedstrijd is om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.C.C. Barrales.