• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest van Blauw Geel ‘55

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na 33 minuten voetballen hield op 18 november 2017 scheidsrechter de heer H. van Beek uit Zeewolde het voor gezien. Door de opgelopen hamstringblessure moest hij noodgedwongen de wedstrijd tussen Blauw Geel ’55 en Valleivogels met een tussenstand van 1-1 staken. Een aantal maanden later werd op zaterdag 10 februari 2018 de resterende 57 minuten afgewerkt op sportpark Peppelensteeg te Ede. De beginstand van 1-1, de doelpunten kwamen toentertijd van de voeten van Remco van de Fliert en Bryan van Loenen, werd in de laatste tien minuten gewijzigd in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Nadat het scorebord op 33 minuten was gezet, kon de wedstrijd via een scheidsrechtersbal beginnen. In de eerste 12 minuten viel er totaal niets te beleven in Ede en zochten beide teams voor een rust de kleedkamers weer op. Alleen scheidsrechter de heer W. O’Niel uit Amsterdam moest in actie komen en gaf Marcel van Bruksvoort de gele kaart na de overtreding op Wilbert Thomassen.

Oefenmeester Dennis van de Steen moest zijn elftal in deze rust een wissel doorvoeren. Robert van den Broek bleef met een liesblessure achter in de kleedkamer en Jordy Liefting mocht zijn plaats innemen. Tot de 79e minuut was er totaal geen sprake van sprankelend voetbal van beide ploegen. Gele kaarten waren er voor Nick Engelen na de overtreding op Simon Kooiman en Richard Meurs ontving de gele prent na gevaarlijk spel op Niels Sikking. Sikking moest zich later ook laten vervangen door Anass Akharouid.

In de 79
e
minuut moest het scorebord bijgewerkt worden. Jos Bolks maakte een overtreding op Wilbert Thomassen en dat leverde hem een gele kaart en een vrije trap tegen op. Thomassen plaatste de bal in het zestienmetergebied waar Anass Akharouid de bal over de doellijn kon werken: 1-2.

Hoofdtrainer David Wagensveld reageerde direct en bracht spits Kamal Bendadi in voor Jos Bolks. Aan de kant van Valleivogels kwam Jelle Staal voor Jimmy de Greef. De wissel van Blauw Geel ’55 had een goede uitwerking op het team. De thuisploeg kwam steeds vaker in balbezit en in de 83
e
minuut wist de ingevallen spits slim een vrije trap te versieren. Geoffrey van de Kamp plaatste zich achter de bal en schoot de bal hard in de hoek langs Sven Hardeman die er in deze situatie niet goed uit zag.

Wagensveld bracht vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd Michael Beekhuizen voor Arvin van Beek. Een minuut later lag de winnende treffer achter Hardeman. De defensie van Valleivogels lag open en daar profiteerde Aziz Ballouk van. Hij bracht de bal bij de vrijstaande Kamal Bendadi die genadeloos toesloeg: 3-2.

De bezoekers uit Scherpenzeel kregen nog één goede kans, maar het schot van doelpuntenmaker Akharouid werd op mooie wijze door Joshua van den Berkt uit zijn doel geranseld.

Dinsdag 13 februari 2018 speelt het vlaggenschip van Valleivogels op sportpark De Bree-West het benefietduel tegen DOVO. De entree is € 5,00 per persoon en dat is tevens een lotnummer om mooie prijzen te winnen. De opbrengst van deze wedstrijd is voor de medische behandeling van Mariska Klomp.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 17 februari 2018. De formatie van Dennis van der Steen speelt dan de uitwedstrijd tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde. Aanvang is om 14.30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer Z. Pouls uit Dedemsvaart.