• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest op eigen veld van AVW ‘66

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het zonnige sportpark De Bree-West te Scherpenzeel maakten de toeschouwers zich op voor een topper in de tweede klasse G. Een echte topper tussen Valleivogels en AVW ’66 kregen de toeschouwers niet te zien. Wel werd er drie keer gescoord en bleef de ploeg uit Westervoort aan de goede kant van de score. Jos van Leeuwen zette de thuisploeg op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal wisten Mike Teeuw en Redouan Eddarkaoui dit om te buigen: 1-2.

De thuisploeg kon vanwege een schorsing geen beroep doen op Friso Drewes. Jelle Staal mocht de spitspositie bekleden. De wedstrijd begon voortvarend voor de formatie van Rob van den Broek. Al in de 7e minuut bracht Jimmy de Greef de bal bij Jos van Leeuwen. De rappe aanvaller verscheen oog in oog met doelman Joep Smulders en maakte hierbij geen fout: 1-0. Direct na de openingstreffer kreeg AVW ’66 een grote kans op de gelijkmaker, maar doelman Sven Hardeman hield zijn doel met een goede redding schoon.

Na 22 minuten voetballen ging Jimmy de Greef een duel aan met Jaimy Toonen Dekkers. De laatstgenoemde raakte hierbij dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Martijn Derksen. Een minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Sven Hardeman kon in eerste instantie nog redding brengen, maar op de rebound van Mike Teeuw had hij geen antwoord: 1-1.

Het team van oefenmeester Wouter van der Ent nam de regie over en legden via Guido Temmink, Jerry van Kerkhof en Redouan Eddarkaoui een mooie aanval op de mat. De kopbal van Eddarkaoui ging voorlangs het doel van Hardeman. De gastheren kregen ook een mooie mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar de vrije trap van Joshua Akerina, na een mooi één-tweetje tussen Remco van de Fliert en Jelle Staal waarbij Van de Fliert onderuit werd gehaald, belandde in de muur. In het eerste bedrijf kon toch het scorebord bijgewerkt worden. Redouan Eddarkaoui was de afmaker: 1-2.

Zeven minuten na de theepauze kwam Valleivogels goed weg. Een mooi schot raakte de paal en Martijn Derksen tikte de bal tussen de twee palen. Via de paal belandde de bal echter eerst op de arm van de invaller en daardoor werd de treffer door scheidsrechter de heer M. de Boer afgekeurd.
De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Robert van den Broek kopte de bal naast het vijandelijk doel na de cornerbal van Patrick van de Berkt.

Hoofdtrainer Van den Broek reageerde in de 66e minuut en bracht Bart van de Vliert voor Jelle Staal. Patrick van de Berkt testte de keeper en die kwam als winaar uit deze test.  Ook Van der Ent bracht een verse kracht in het veld. Sjors Buitenhuis kwam voor Michael Teunissen. Bij Valleivogels kwam mocht de JO19-1 junior Guido van Dijk zijn officiële debuut maken in het rood-witte shirt. Hij kwam voor Robert van den Broek. Hiermee werd een verdediger uit het veld gehaald om proberen om meer druk te krijgen op het doel van Smulders. Kansen werden er echter niet gecreëerd. De laatste kans van de wedstrijd was voor Robin van Otegem, maar sluitpost Hardeman kon de bal pareren.

Zaterdag 11 mei mag Valleivogels aantreden in de uitwedstrijd tegen OWIOS. Deze wedstrijd in Oldebroek begint om 14:30 uur.

Geef een reactie