• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest eerste oefenwedstrijd van Woudenberg

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 24 augustus 2019 organiseerde supportersclub “Alle Vogels Vliegen” de Open Dag Valleivogels. Als afsluiter kwam Woudenberg op bezoek om de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen te spelen. De geel/zwarten bleken te sterk is keerden met een 1-6 overwinning weer huiswaarts.

Beide ploegen betraden iets voor 14:30 uur het veld, waarbij het eerste elftal van Valleivogels een erehaag vormden voor de kampioenen van vorig seizoen. Daarna volgde een indrukwekkend moment op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Een minuut stilte werd in acht genomen naar aanleiding van het ernstige ongeluk waarbij jeugdleider Theo van Deelen en zijn dochtertje Yara om het leven kwamen.

De wedstrijd werd al vroeg opengebroken. Al na zes minuten moest het scorebord bijgewerkt worden. Rick Staal kon Mark Radstaake bereiken en die zorgde voor de eerste treffer van deze middag: 0-1. Rick Staal kreeg zelf ook de mogelijkheid, maar vond sluitpost Sven Hardeman op zijn weg. Ook Jeffrey de Witte was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net naast het vijandelijk doel. Tien minuten na de openingstreffer was het alweer raak en Radstaake maakte zijn tweede treffer na de voorzet van Pepijn Kleinveld.

Valleivogels probeerde iets terug te doen, maar de kopbal van Nick Engelen verdween over het doel van doelman Mike van der Vaart. Na 19 minuten voetballen moest Hardeman weer de gang naar het net maken. Een fout op het middenveld leidde de tegenaanval in waarna Tom de Greef voor de 0-3 aantekende.

Na een half uur voetballen bracht oefenmeester vijf nieuwe spelers in het veld. Rémon Liefting, Faisal Kaouass, Danny Stomphorst, Jelmar van der Wal en Joshua Akerina kwamen voor Jelle Staal, Guido van Dijk, Patrick van de Berkt, Stefan van den Brink en Robbert Vlaanderen. Van der Wal kreeg een mogelijkheid, maar zijn kopbal ging naast het doel. Nog voor rust werden er twee gele kaarten uitgedeeld. Ronnie van Essen (Valleivogels) voor aanmerkingen op de leiding en Nick de Greef (Woudenberg) na een duw tegen Danny Stomphorst.

Voor de tweede helft had Woudenberg ook zijn elftal op verschillende plaatsen aangepast. Nadat Elwin Vermeulen na de overtreding op Faisal Kaouass. Invaller Robin Hanna had er wel zin in en wist binnen een tijdsbestek van vier minuten twee keer te scoren: 0-5. Ook Daniël Makonga wilde zijn kunnen laten zien aan hoofdtrainer Jeroen Peters scoorde de zesde treffer: 0-6.

Valleivogels deed in de 67e minuut nog wat terug. Danny Stomphorst mocht de vrije trap nemen en schoot de bal feilloos tegen de touwen: 1-6.

Dinsdag 27 augustus speelt het vlaggenschip van Valleivogels zijn tweede oefenwedstrijd. Op sportpark Zonnegloren te Soest. De aanvang is om 20:30 uur.