• U bent ingelogd als:

Valleivogels verliest eerste competitiewedstrijd tegen Lelystad

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De voorbereidingen naar de competitie verliep eigenlijk allemaal naar wens. De oefenwedstrijden werden gewonnen en ook de volgende bekerronde werd behaald. Met andere woorden Valleivogels leek klaar voor de competitie. Helaas kon Valleivogels dit geen goed vervolg geven en verloor de eerste competitiewedstrijd tegen Lelystad ’67. Jethro de Graav en Salih Yildiz zorgden voor de 0-2 ruststand. Aan het einde van de wedstrijd kon Jelle Staal nog wat terug doen: 1-2.

Op een zonovergoten sportpark De Bree-West te Scherpenzeel was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Jordy Liefting jaagde goed door op de bal en de aanval die daaruit kwam leverde voor Wilbert Thomassen een mogelijkheid op, maar geen doelpunt.

Dat de bezoekers uit Lelystad kunnen voetballen lieten ze in de 6e minuut zien. Een mooie aanval via Boyd Besselink, Jethro de Graav, Salih Yildiz en Mohammed Hammouchi. De laatste zag zijn inzet echter geblokt worden. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Jethro de Graav. Een fout in de defensie ging hieraan vooraf. Het schot van De Graav ging echter diagonaal over en naast. De ploeg van trainer Dennis van der Steen kregen aan de andere kant ook een kans. Wilbert Thomassen vond Anass Akharouid. De aanvaller zag zijn inzet in het zijnet belandden.

In de 13e minuut ging het achterin mis bij Valleivogels. Stefan van den Brink schoof de bal zomaar in de voeten van Jethro de Graav. De aanvaller wist wel raad met deze buitenkans: 0-1.

De volgende aanval van Valleivogels leek resultaat te krijgen, maar Jimmy de Greef zag zijn rollertje voorlangs het doel gaan. Ook Anass Akharouid en Peter van de Pol kregen in deze fase mogelijkheden, maar de inzetten hadden niet het gewenste resultaat.

Een mooi kans was er na een half uur spelen wel voor Anass Akharouid. Hij probeerde de voorzet achter het standbeen binnen te schuiven, maar de bal had niet de juiste richting. Drie minuten later viel aan de andere kant wel het doelpunt. Salih Yildiz zorgde voor de treffer: 0-2. De discussie over een buitenspelsituatie laadde wel even op, maar arbiter de heer J.J.A. Visser uit Arnhem had hier geen boodschap aan. Vlak voor het rustsignaal ontving Wilbert Thomassen de gele kaart van de dienstdoende scheidsrechter.

In het tweede bedrijf bleef bij Valleivogels Peter van de Pol in de kleedkamer achter. Friso Drewes was zijn vervanger. De invaller kon na 50 minuten Remco van de Fliert bereiken, maar keeper Martijn Dekker was net iets eerder bij de bal. Van de Fliert ontving drie minuten na de kleine kans de gele kaart na een overtreding op Dylano van den Anker. De thuisploeg ging op jacht naar de aansluitingstreffer en de formatie van oefenmeester Burak Yargan liet zich niet zo vaak meer zien voor het doel van Sven Hardeman. Bij Lelystad mocht Lemuël de Graav doelpuntenmaker Jethro de Graav vervangen.

De bewoners van sportpark De Bree-West bleven op zoek gaan naar dat doelpunt wat de burger weer moed zou geven. Dennis van der Steen bracht Niels Sikking en Jelle Staal voor Robert van den Broek en Anass Akharouid. Ook Yargan bracht een verse kracht in het veld. Youssof Tokhi mocht Boyd Bessselink vervangen.

Met nog officieel vijf minuten te voetballen viel de bal in een mêlee van spelers voor de voeten van Jelle Staal. Die twijfelde geen moment en schoot de bal tussen de twee palen: 1-2. Er kwamen in de slotminuten nog een aantal kleine kansen voor Valleivogels, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Lelystad kon de marge ook verhogen, maar de pogingen van Dylano van den Anker en Lemuël de Graav leverden niets op.

Zaterdag 30 september 2017 staat voor Valleivogels de eerste derby op het programma. Op sportpark De Bree-Oost in dan Scherpenzeel de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer A. Th. de Witte uit Ermelo.Geef een reactie