• U bent ingelogd als:

Valleivogels uitgeschakeld in bekertoernooi

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de eerste knock-out wedstrijd van het bekertoernooi moest Valleivogels de meerdere erkennen in Woudenberg. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel zorgde Joey Hendriks voor een 0-2 voorsprong. Direct na rust kon Friso Drewes de aansluitingstreffer maken, maar verder kwam de thuisploeg niet: 1-2.

Oefenmeester Dennis van der Steen had zijn team op een aantal plaatsen gewijzigd voor dit bekerduel. Jimmy de Greef was lichtgeblesseerd en Rémon Liefting, Peter van de Pol en Wilbert Thomassen namen op de reservebank plaats. Friso Drewes mocht zijn opwachting maken in de basiself.

De ploeg van trainer Ruud van de Geest had ook enkele wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Montfoort. Daan Schennink, Jelmer Hoekstra, Emmanuel Makonga en Sander van Keulen startten niet in de basisopstelling. Hierdoor verschenen Sam Kollmann, Dirk de Greef, Robin Hanna en Rick Staal binnen de witte lijnen.

Net als in het jubileumduel op 26 augustus 2017 namen de gasten uit Woudenberg direct de voorsprong. Nick Engelen had in deze situatie de bal moeten uitverdedigen, maar koos ervoor om voetballend de situatie op te lossen. Hierdoor kwam Joey Hendriks in balbezit en verscheen alleen voor keeper Sven Hardeman. De 27-jarige voetballer schoot de bal in de 3e minuut hard tegen de touwen: 0-1. De gastheren waren niet van slag van deze achterstand en begonnen met aanvallend voetbal het doel van Sam Kollmann te bestoken. Na 6 minuten zag Mohamed Bouyglafiin zijn inzet tegen het zijnet belandden. Oefenmeester Van der Geest moest na 17 minuten noodgedwongen een wissel toepassen. Sander van Keulen kwam voor Jeffrey de Witte.

Valleivogels liet zich in deze fase van de wedstrijd veelvuldig zien voor het doel van Sven Hardeman. Anass Akharouid probeerde het met twee pogingen, maar de bal belandden beide keren in de handen van de Woudenbergse goallie. In de 25e minuut had voor Valleivogels de gelijkmaker op het scorebord moeten komen. Remco van de Fliert verscheen oog in oog met Sam Kollmann, maar schoof de bal voorlangs het doel.

Ronnie van Essen kreeg het aan de zijlijn te verduren. Nu werd hij door Marc van Ginkel naar de grond gewerkt. Dit leverde hem een gele prent op van arbiter de heer R.C.L. van der Wielen uit Veenendaal. Ook voor de thuisploeg moest een kaart getrokken worden. Remco van de Fliert was de ontvanger. In de 34e minuut kon Woudenberg de bal goed voorgeven. Van de Fliert raakte de bal niet goed en die leek in het eigen doel te belandden. Sven Hardeman kon ternauwernood de bal tot corner verwerken.

Een minuut later werd de wedstrijd stilgelegd. Een deel van de lichtinstallatie viel uit, waardoor het niet mogelijk was om verder te voetballen. Het oponthoud duurde een aantal minuten waarna de wedstrijd werd hervat met een cornerbal voor Woudenberg.

Hoewel Valleivogels zeker niet de mindere ploeg was, kwam Woudenberg vlak voor rust op een 0-2 voorsprong. Aanvoerder Robert van den Broek gaf de bal op het middenveld zomaar aan de tegenstander. De counter die daarop volgde werd goed uitgespeeld en Joey Hendriks schoot de bal tussen de twee palen: 0-2.

Voor het tweede bedrijf bleven bij Valleivogels Robert van den Broek en Remco van de Fliert achter in de kleedkamer. Peter van de Pol en Bart van de Vliert waren hun vervangers. Het team van Van der Steen kwam voortvarend uit de kleedkamer. Mohamed Bouyglafin gaf een mooie voorzet die door Friso Drewes binnengekopt kon worden: 1-2.

Van der Steen bracht na 53 minuten Rémon Liefting voor Anass Akharouid. Bij Woudenberg kwam Emmanuel Makonga voor Robin Hanna. In het resterende deel van de wedstrijd werd het een matte vertoning. Valleivogels liet zich niet zo vaak meer zien voor het doel van Kollmann en het was Woudenberg die via Mark de Graaf en Marc van Ginkel nog enige mogelijkheden kreeg.

Zaterdag 28 oktober 2017 kunnen de toeschouwers weer gaan genieten van een derby. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel komt dan Renswoude op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding scheidsrechter de heer G. Beekman uit Apeldoorn.

Geef een reactie