• U bent ingelogd als:

Valleivogels toont karakter en wint van ESC

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Op de prachtige nazomerdag van zaterdag 6 oktober 2018 streden de Elburgse Sport Club (ESC) en Valleivogels in Elburg om de felbegeerde punten. De Scherpenzelers kwamen door Vincent Huisman en Marco de Vries twee keer op achterstand, maar Rémon Liefting, Remco van de Fliert, Jimmy de Greef en Robbert Vlaanderen stelden orde op zaken: 2-4.


Hoofdtrainer Rob van den Broek had het plan om tegen ESC te starten met dezelfde elf als tegen Lunteren (1-1). Echter Jos van Leeuwen raakte geblesseerd op zijn werk en hierdoor startte Remco van de Fliert op de plek van Van Leeuwen. De bezoekers startten in deze wedstrijd niet goed. Jelle Staal kreeg in de 7e minuut nog wel een kans maar zijn diagonale schot werd gepareerd door doelman Thomas den Besten. Daarna was het tot aan de zeventiende minuut alle hens aan dek voor Valleivogels. Zes minuten na de kans van Staal lag de bal aan de andere kant wel tussen de palen. Joshua Akerina kon geen controle over de bal krijgen waarna Vincent Huisman van redelijke afstand een schot loste op het doel van Sven Hardeman. De sluitpost stond aan de grond genageld en de bal verdween over de doellijn: 1-0.

De formatie van oefenmeester Patrick Poshuma kreeg twee kansen om de marge te vergroten. Eerst kon Sven Hardeman redding brengen en de rebound moest door Stefan van den Brink van de lijn gehaald worden. Dit was direct ook het sein om de regie over te gaan nemen in deze wedstrijd. Friso Drewes kreeg op de rand van het zestienmetergebied een duw in zijn rug. De vrije trap werd door Rémon Liefting op mooie wijze achter Den Besten geschoten: 1-1. De rood-witte formatie ging gelijk op zoek naar de voorsprong. Rémon Liefting had deze op zijn schoen, maar nu kon Den Besten het diagonale schot wel uit zijn doel houden.

In het eerste bedrijf kreeg Valleivogels nog twee mogelijkheden. De inzet van Liefting werd een prooi voor de keeper en Robert van den Broek zag zijn kopbal over gaan. Voor deze twee mogelijkheden kreeg ESC ook een mogelijkheid. De hoge bal naar voren kon niet goed verwerkt worden zodat Marco de Vries de kans kreeg. Zijn poging verdween voorlangs het doel van Hardeman.

Ook na de theepauze begon de formatie van Van den Broek niet goed en in de 52e minuut stond Marco de Vries oog in oog met Sven Hardeman. De Vries bleef koel en schoof de bal binnen: 2-1. Het elftal uit Scherpenzeel kon weer opnieuw beginnen en met veel karakter gingen ze op weg naar het vijandelijk doel. De formatie toonde veerkracht en in de 60e minuut moest het scorebord bijgewerkt worden. Friso Drewes bracht de bal bij Remco van de Fliert. De veelzijdige voetballer plaatste de bal vanuit een moeilijke positie in de lange hoek: 2-2.

De ploeg uit Elburg leek nu rijp voor de sloop en Jelle Staal had de genadeklap kunnen uitdelen. Thomas den Besten kwam al winnaar uit de strijd. Beide trainers brachten verse krachten in het veld. Bij ESC kwam Sander Visch voor Robert Raadstaak en bij Valleivogels mocht Robbert Vlaanderen de plaats van Joshua Akerina innemen. Vlaanderen deed gelijk van zich spreken en gaf de voorzet die tot cornerbal werd verwerkt. De cornerbal van Rémon Liefting kon door Jimmy de Greef precies in de winkelhaak gedeponeerd worden: 2-3.

Beide trainers brachten wijzigingen door in hun eltal. Ramon Flokstra kwam bij ESC voor Mathijs Harderwijk. Ronnie van Essen mocht de plaats van Stefan van den Brink innemen bij de bezoekers. In de 74e minuut gooide Valleivogels de wedstrijd volledig in het slot. Jimmy de Greef leverde werkelijk een fantastische lange pass af op Robbert Vlaanderen. De invaller had een snoeihard schot in gedachten en die gedachten had doelman Den Besten ook. Het werd uiteindelijk een laag schot waardoor de keeper op het verkeerde been stond: 2-4.

Zaterdag 13 oktober 2018 kunnen de toeschouwers genieten van een onvervalste streekderby. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel zullen Valleivogels en Renswoude strijden om de punten. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer B. Kaya.

Geef een reactie