• U bent ingelogd als:

Valleivogels start districtsbeker met winst op SV Meerkerk

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Zaterdag 2 september 2017 was, na de oefencampagne, de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2017-2018. Net als altijd start voordat de competitie begint de poulefase van de districtsbeker. FC De Bilt, PVC, SV Meerkerk en Valleivogels strijden voor een plek in de volgende ronde. Op sportpark De Bree-West kruisten Valleivogels en Meerkerk elkaar. In het eerste bedrijf was de thuisploeg oppermachtig en stond er een 3-0 ruststand op het scorebord. Wilbert Thomassen (2x) en Peter van de Pol waren de doelpuntenmakers. Na de theepauze kwam een herboren Meerkerk uit de kleedkamer en wist Leo de Leeuw het net te vinden. Met nog 20 minuten te voetballen maakte Bart van de Vliert aan de onzekerheid een eind: 4-1.

Hoofdtrainer Dennis van der Steen kon in deze thuiswedstrijd vanwege een schorsing geen beroep doen op Remco van de Fliert en Robert van den Broek. Ook Joshua Akerina was niet beschikbaar. De overige fitte selectiespelers speelden hun minuten in het tweede elftal van Valleivogels wat met 2-0 won van CJVV 2.

Na 10 minuten ontfutselde Wilbert Thomassen de bal van zijn tegenstander en kon richting het doel van Wilco den Tuinder opstomen. De behendige aanvaller koos er echter voor om vanaf afstand de bal ineens achter de doelman te schieten: 1-0.
Acht minuten na de openingstreffer had Anass Akharouid een mooie actie in huis en plaatse de bal bij de tweede paal. Wilbert Thomassen kon zijn man via een kapbeweging uitspelen en wist daarna zijn tweede treffer te maken: 2-0.

De ploeg van Michel de Raad kwam er totaal niet aan te pas en doelman Den Tuinder moest in actie komen na een schot van Niels Sikking. De doelman had de bal niet klemvast, maar Bart van de Vliert kwam centimeters te kort om de bal te beroeren. Scheidsrechter de heer F.M. Tol uit Amersfoort had ook in deze actie ook een overtreding gezien. Valleivogels ging op jacht naar de derde treffer en die kwam in de 31e minuut. De cornerbal van Wilbert Thomassen was net te hoog voor Stefan van den Brink, maar Peter van de Pol kon alsnog de bal tegen de touwen
krijgen: 3-0.

De thuisploeg kreeg voor het rustsignaal nog één mogelijkheid. Anass Akharouid kon de bal, na een mooie beweging, bij Rémon Liefting krijgen. De aanvoerder zag zijn inzet over het doel van Den Tuinder verdwijnen.

Een gele kaart was er nog voor Bart Koomans na een overtreding op Peter van de Pol.

In de rust moeten er harde woorden geklonken zijn in de kleedkamer van Meerkerk. Tenminste zo leek het want er kwam een herboren elftal het veld op. Oefenmeester Dennis van der Steen had zijn elftal hier nog voor gewaarschuwd, maar toch namen de gasten uit Meerkerk het initiatief. Keeper Sven Hardeman moest tot tweemaal toe in actie komen. Anne Baars en Bart Koomans verschenen alleen voor de goallie, maar beide keren kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd.
Hoewel Valleivogels wakker had moeten worden, kwam na 57 minuten toch de treffer voor de bezoekende ploeg. Leon de Leeuw schoot van afstand de bal op mooie wijze in de kruising: 3-1.

Het leek weer een wedstrijd te worden, maar in de 71e minuut kon Valleivogels via een aanval volgens het boekje de vierde treffer maken. Stefan van den Brink vond Wilbert Thomassen. De twee-voudig doelpuntenmaker zag Rémon Liefting in vrijstaande positie staan. De aanvoerder kon zelf scoren, maar was niet zelfzuchtig en schoof de bal door naar Bart van de Vliert. Van de Vliert kon de bal simpel in het lege doel tikken: 4-1. Na deze treffer mocht Corwin Broekhuizen in de defensie Nick Engelen vervangen.

De regie lag weer bij de rood-witten en in de laatste minuten mochten de geel-zwarten blij zijn dat de score niet verder hoger opliep. Invaller Jelle Staal, hij kwam in het veld voor Bart van de Vliert, zag zijn inzet voorlangs het doel gaan. Jordi Liefting kreeg na de voorzet van Stefan van den Brink een mooie kopkans, maar Wilco den Tuinder kon de bal keren.

Zaterdag speelt Valleivogels zijn tweede bekerwedstrijd. Op sportpark Marco van Basten, Kanaalweg 174 te Utrecht is dan PVC de tegenstander. De wedstrijd begint om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer L.C. Meijer uit Hoogland.