• U bent ingelogd als:

Valleivogels speelt laatste bekerwedstrijd gelijk tegen Odysseus ’91

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De oefen- en bekercampagne zitten erop en Valleivogels houdt geen goede herinneringen over aan deze campagne. De eerste oefenwedstrijd werd er nog gewonnen van Woudenberg, maar daarna volgde vijf nederlagen op rij. Zaterdag 15 september kon het eerste gelijke spel van dit seizoen genoteerd worden. Tegen Odysseus ’91 zette Friso Drewes zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft wist Boudewijn Pastoor de stand gelijk te trekken: 1-1.

Hoofdtrainer Rob van den Broek kon in deze wedstrijd niet beschikken over Jos van Leeuwen, Mohamed Bouyglafin, Joshua Akerina. Ronnie van Essen, Remco van de Fliert, Matthijs de Koning en Robbert Vlaanderen namen op de reservebank plaats. Ook mist Valleivogels nog steeds Peter van de Pol die vanwege zijn werk nog geen minuten gemaakt heeft in het vlaggenschip. In oktober volgt er een gesprek over de toekomst van Van de Pol bij Valleivogels.

De keuze voor de eerste doelman is wel gemaakt binnen het rood-witte elftal. De keus is gevallen op Sven Hardeman. Oefenmeester Van den Broek geeft aan dat er gekozen is voor de ervaring en uitstraling in deze periode. Matthijs de Koning zal de tweede keeper zijn.

In de wedstrijd moest Hardeman al na drie minuten in actie komen. Torben Vrielink verscheen alleen voor de sluitpost die zijn doel schoon wist te houden. Daarna kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden om de score te openen. Jelle Staal zag eerst zijn kopbal over het doel van Harmen Prenger gaan, daarna ging zijn diagonale inzet onder Prenger door, maar de bal kon van de lijn gehaald worden. In de 22e minuut kon het scorebord wel bijgewerkt worden. Odysseus ’91 mocht een cornerbal nemen die goed verdedigd kon worden. De counter die daarop volgde, stelde Jordy Liefting in staat om via een mooie steekpass Friso Drewes te bereiken. De middenvelder schoof de bal keurig tussen de twee palen: 1-0.

Negen minuten na deze treffer had Jelle Staal voor de 2-0 moeten zorgen. Nick Engelen kon via een boogbal de spits bereiken, maar oog in oog met Prenger wist Staal niet te scoren. De Scherpenzelers waren de betere partij, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer. Stefan van den Brink loste nog wel een snoeihard schot wat door Prenger niet klemvast te houden was en Friso Drewes kon net niet bij de bal na een goede combinatie tussen Jimmy de Greef en Jelle Staal.

Voor de tweede helft mocht Remco van de Fliert en veld betreden voor Niels Sikking. Bij de gasten uit Utrecht kwam Lars Ursem voor Mick van Rooijen. Behoudens de vrije trap van Torben Vrielink die door Sven Hardeman goed gepakt werd, verscheen de formatie van Robin van Holst niet veel voor het doel van Hardeman. Aan de andere kant werden er wel kansen gecreëerd. Rémon Liefting zag zijn inzet over het doel verdwijnen en in de 59e minuut liet Friso Drewes zijn goede vorm zien waarna Rémon Liefting de bal via de binnenkant van de paal weer het veld zag komen.

In de 74e minuut gaf Valleivogels de voorsprong toch weer weg. Knullig verdedigen gaf Boudewijn Pastoor de gelegenheid om de bal tegen de touwen te schieten: 1-1.

Deze gelijke stand betekende ook de eindstand van dit bekerduel. Zaterdag 22 september 2018 gaat de competitie van start. Op sportpark De Bree-West ontvangt Valleivogels dan VVOP uit Voorthuizen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer R. Tulen.

Geef een reactie