• U bent ingelogd als:

Valleivogels scoort in blessuretijd de gelijkmaker

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels en Veensche Boys maakte zich op zaterdag 24 februari 2018 op voor een mooi potje voetbal. Op sportpark De Bree-West kwamen de bezoekers via Yannick Bouw op voorsprong, maar Rémon Liefting zorgde met een mooie vrije trap voor de gelijkmaker. Nog voor rust kon Herbert van de Ham zijn ploeg weer op voorsprong zetten, maar in de blessuretijd van het tweede bedrijf wist Peter van de Pol alsnog de gelijkmaker te maken: 2-2.

Oefenmeester Dennis van der Steen kon in deze thuiswedstrijd geen beroep doen op Remco van de Fliert en Nick Engelen. Verder moest Stefan van den Brink genoegen nemen met een plek op de reservebank en mochten Sven van Rossum en Friso Drewes in de basiself starten.

Beide ploegen kregen in de beginfase een aantal mogelijkheden, maar het doelpunt viel in de 12e minuut. Rémon Liefting zag de vrijstaande Thomassen, maar de pass werd net nog onderbroken door een verdediger. De aanval van Veensche Boyos die daarop volgde ging snel en hierbij zag de defensie van de thuisploeg er niet goed uit. Yannick Bouw kreeg de kans en met zo’n kans weet de goalgetter wel raad: 0-1.

De rood-witte formatie was niet van zijn stuk door deze treffer en ging jacht maken op de gelijkmaker. Spits Sven van Rossum zag zijn kopbal naast het doel gaan en Wilbert Thomassen verzuimde om eerder op het doel te schieten zodat hij uiteindelijk koos voor de pass op Van Rossum, maar die bevond zich in buitenspelpositie. In de 21
e minuut leek Valleivogels dan eindelijk loon naar werken te krijgen. Wilbert Thomassen, die een ware plaaggeest was voor de defensie van Veensche Boys, een mooie actie in huis en kreeg een vrije schietkans. De bal verdween echter voorlangs het doel en ook Van Rossum kon zijn voet er niet tegen aan zetten.

Na 31 minuten voetballen kreeg het team uit Scherpenzeel een vrije trap te nemen op ongeveer
25 meter van het doel. Aanvoerder Rémon Liefting schaarde zich achter de bal en wist met een fantastische trap doelman Wessel Kroon kansloos te laten:
1-1

Het knullige uitverdedigen van Valleivogels leverde een treffer op voor het team uit Nijkerkerveen. Yannick Bouw zag de volledig vrijstaande Herbert van de Ham die geen moeite had om de bal tussen de twee palen te schieten: 1-2.

Het laatste wapenfeit voor de thuisploeg kwam op naam van Wilbert Thomassen, maar zijn inzet kon geblokt worden. De aanval die daarop volgde leverde geen gevaar op voor het doel van Kroon.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer, maar na vijf minuten voetballen in de tweede helft bracht hoofdtrainer Richard van Vliet toch een verse kracht in het veld. Rody Buitenhuis kwam voor de geblesseerde Kevin Hols. In deze fase kreeg Valleivogels drie cornerballen achter elkaar, waarbij de tweede cornerbal het gevaarlijkst was. Friso Drewes kon met een halve omhaal het doel bestoken, maar Kroon kon de bal tot corner verwerken.

Michael Dingsdag werd in de 54e minuut gebracht voor Herbert van de Ham. De oud betaald voetballer moest voor rust in de defensie zorgen, maar dat plan werkte maar vijf minuten. Veensche Boys kreeg via Harry Hamstra en Brian Duijst mogelijkheden, maar ze hadden het vizier niet op scherp staan. De wissel Stefan van den Brink voor Niels Sikking was tegelijk het signaal om vol op de aanval te gaan voetballen. Rémon Liefting had de kans op de gelijkmaker, maar deze kans werd niet benut. Net name Wilbert Thomassen passeerde zijn directe tegenstander veelvuldig, maar de aanvallers van Valleivogels konden het geen goed vervolg geven.

Aan de andere kant moet goallie Sven Hardeman een aantal keer in actie komen. Dit deed Hardeman op vakkundige wijze en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. In de blessuretijd viel er in Scherpenzeel veel te beleven. Wilbert Thomassen liet zijn tegenstander weer zijn hielen zien, maar Jelle Staal kon net niet bij de bal. Ook voor het doel van Hardeman viel wat te beleven, maar Fabian Bezembinder vond, na de fout van Peter van de Pol, sluitpost Hardeman op zijn weg.

In de 93e minuut kon eindelijk de verdiende gelijkmaker gevierd worden. Peter van de Pol vond het nu wel tijd dat hij mee naar voren ging en via een aantal schijven viel de bal in het vijfmetergebied van de keeper. In een mêlee van spelers kon Van de Pol het laatste tikje geven: 2-2. Er zou wat duw en trekwerk geweest zijn, maar scheidsrechter de heer S. (Semih) Kiremit uit Almelo wees naar de middenstip. Ook het protest van de assistent-grensrechter had geen resultaat.

Zaterdag 3 maart speelt het vlaggenschip van Valleivogels de thuiswedstrijd tegen VVOP uit Voorthuizen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer W. Rutgers uit Dinxperlo.