• U bent ingelogd als:

Valleivogels profiteert niet van overtal tegen VSCO ‘61

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sportpark De Heughte te Oosterwolde was het strijdtoneel voor de wedstrijd VSCO ’61 tegen Valleivogels. De einduitslag werd al in de eerste helft bepaald. Dominique van de Grift zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, maar een paar minuten later zorgde Jimmy de Greef voor de gelijkmaker: 1-1. Het tweede bedrijf kende, behoudens de twee rode kaarten, geen grote wapenfeiten.

Oefenmeester Dennis van der Steen kon in deze wedstrijd geen beroep doen op de geblesseerde Remco van de Fliert. Robert van den Broek en Peter van de Pol waren wel weer beschikbaar voor de basiself.

De eerste mogelijkheid van deze wedstrijd kwam op naam van Jordy Liefting. De voorzet was goed, maar Liefting kon de bal niet de juiste richting geven en schoot het leer over het doel van Arjan ten Klooster. De tweede kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg en dat leverde direct een doelpunt op. Bart Schoonhoven, die het de defensie van Valleivogels knap lastig maakte, kon de bal voorgeven. Dominique van de Grift kon hieraan een goed vervolg geven en kopte de bal onhoudbaar achter doelman Sven Hardeman: 1-0.

In de 23e minuut gingen Nick Engelen en Ruben Sleurink een duel aan waarbij een klein opstootje volgde. Nick Engelen zou een elleboog stoot gegeven hebben. Toen het opstootje gesust was, vond arbiter de heer B. Kaya uit Silvolde het nodig om alsnog de beide spelers geel te geven.

Vijf minuten na de openingstreffer stond er alweer een gelijke stand op het scorebord. Niels Sikking kon de bal voorgeven waarna een luchtduel volgde tussen een aantal spelers en de keeper. Jimmy de Greef bleek de slimste in deze situatie en kopte de bal over iedereen heen in het lege doel: 1-1.

Valleivogels leek nu alle schroom van zich af te gooien en gingen op jacht naar de voorsprong. Jimmy de Greef zag zijn inzet over de deklat gaan en Wilbert Thomassen zag zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. De ploeg van trainer Bulent Akar was weer bij de les en kreeg tien minuten voor het rustsignaal een mooie kans. Niels Sikking schoot de bal tegen medespeler Stefan van den Brink op waardoor Thomas van de Kolk namens VSCO ’61 de cornerbal mocht nemen. De bal kwam bij Ruben Buijserd die de bal tussen de twee palen deponeerde. Tot opluchting van de meegereisde rood-witte supporters haalde Jordy Liefting de bal van de lijn. Een mooie omhaal was er nog van Dominique van de Grift, maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal.

Met een gele kaart op zak en hij had ook na 15 minuten de bal hard tegen zijn hoofd gekregen, werd Nick Engelen naar de kant gehaald. Friso Drewes was zijn vervanger.
Ook aan de kant van de thuisploeg was er een wissel. Gerwin de Leeuw kwam in het veld voor Thomas van de Kolk.

De tweede helft hadden de supporters misschien meer verwacht van de beide opponenten, maar van goed voetbal was geen sprake. In de 54e minuut kon Wilbert Thomassen aan de linkerkant van het veld richting het doel van Ten Klooster opstomen. Aan de zijkant van het zestienmetergebied werd de behendige aanvaller hard gestuit door de goallie van VSCO ’61. Scheidsrechter Kaya beoordeelde dit als het neerhalen van een speler met een scoringskans en toonde direct de rode kaart aan de sluitpost. Om de druk op te voeren paste Dennis van der Steen een aanvallende wissel toe. Spits Sven van Rossum kwam in het veld voor verdediger Niels Sikking. Valleivogels leek het alleen maar lastiger te krijgen met de man meer situatie. Dat werd zelfs nog erger nadat er een tweede rode kaart kwam voor de gastheren. Wilbert Thomassen speelde de bal keurig door de benen van zijn directe tegenstander waarna hij door een andere speler onderuit gehaald werd. Er werd flink gediscussieerd wie nu de overtreding op Thomassen maakte, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf Ruben Sleurink zijn tweede gele kaart en zo kon ook hij vroegtijdig vertrekken. Protesten dat hij niet degene was die de overtreding maakte maar Ruben Buijserd hielpen allemaal niet en de leidsman bleef bij zijn besluit.

De bezoekers gingen nu vol voor de overwinning, maar deden dat veel te rommelig en ondoordacht. De beste kans was zelfs nog voor de thuisploeg, maar Dominique van de Grift zag zijn inzet geblokt worden.

Na afloop was middenvelder Friso Drewes duidelijk in zijn verhaal. “We spelen dit zo ontzettend slecht uit”. “In plaats van de bal rond te laten en gaan en de combinaties te zoeken, gaan we onrustig voetballen en maken we de verkeerde keuzes”.Zaterdag 24 februari 2018 wacht voor Valleivogels de wedstrijd tegen de koploper van de tweede klasse G. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel begint de wedstrijd om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer S. (Semih) Kiremit uit Almelo.