• U bent ingelogd als:

Valleivogels pakt belangrijke punten in Lelystad

Geplaatst in Wedstrijdverslagen IMG_10091

De wedstrijd tussen Lelystad ’67 en Valleivogels werd onder barre weersomstandigheden gespeeld. Met name in de eerste helft hadden beide ploegen last van de regen en de harde wind. Het leverde wel veel strijd op en Valleivogels bleek daar de betere in. Doelpunten waren er ook nog te zien op sportpark Langezand in Lelystad. Jos van Leeuwen zette de bezoekers in het eerste bedrijf op voorsprong en diep in de blessuretijd wist invaller Jelle Staal de eindstand op 0-2 te bepalen. Grote man aan de kant van Valleivogels was doelman Sven Hardeman. Met een paar sublieme reddingen, waaronder het stoppen van een strafschop, wist hij zijn ploeg op de been te houden.

Het was lastig voetballen met de harde wind en dat bleek wel in de 10e minuut. De lange bal kon door Nick Engelen niet goed met zijn hoofd worden verwerkt en hierdoor werd het direct gevaarlijk voor het doel van Sven Hardeman. Robert van den Broek wilde in het zestienmetergebied de bal voor de voeten van de tegenstander weghalen, maar de timing was niet goed waardoor de man ook vol over het been van de verdediger ging. Scheidsrechter de heer S. Heusschen had direct zijn oordeel klaar en gaf een penalty voor Lelystad ’67.

Dyllan Lanser plaatste zich achter de bal, maar de inzet vanaf elf meter werd door sluitpost Hardeman goed gepareerd. De gastheren kregen in het eerste half uur nog twee kleine mogelijkheden. Een voorzet ging voorlangs het doel van Hardeman en Dylano van den Anker zag zijn poging naast het doel belandden. Na 20 minuten voetballen liet Valleivogels zich ook zien. Friso Drewes ontving de bal, draaide om zijn tegenstander heen en kon een schot lossen wat echter naast het doel van Milan Leibbrand ging. In de 30e minuut kon Valleivogels de score openen. Een mooie aanval over diverse schijven ging hieraan vooraf waarna Jos van Leeuwen, op aangeven van Friso Drewes, in staat was om deze aanval koelbloedig af te ronden: 0-1.

Acht minuten na de openingstreffer kon Sven Hardeman zich weer laten gelden. Dyalan van den Anker haalde zijn technische vaardigheden weer uit de kast en kon een mooie steekpass geven. Keeper Hardeman moest uit zijn doel komen en als eerste bij de bal te komen en hierdoor hield hij zijn doel op een goede wijze schoon.

Vlak voor rust kregen de bezoekers nog een mooie kans om de marge te verdubbelen. Na hard werken van Jos van Leeuwen op het middenveld werd een mooie aanval op de grasmat gelegd. Aanvoerder Rémon Liefting loste een hard schot, maar Leibbrand kon de bal met een redding tot corner verwerken.

In het tweede bedrijf kreeg Lelystad ’67 meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker, maar steeds was sluitpost Sven Hardeman een sta in de weg. Al in de 48e minuut moest hij in actie komen in een één op één situatie met Darryl van den Anker. Hardeman kwam als winnaar uit de strijd. Na de gele kaart voor Friso Drewes wegens aanmerkingen op de leiding, greep oefenmeester Eric de Jongh in. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten bracht hij drie wissels in het veld. Adnane Ouhamid, Jethro de Graav en Shaquille Williams kwamen voor Oussama Selouani, Daimy Leeuwendal en Achraf Hammouchi. Door deze wissels werd de formatie van hoofdtrainer Rob van den Broek teruggedrongen en was het eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Dyllan Lanser kreeg een bijzonder grote kans. Hij kon rustig door de verdediging heen wandelen en kwam daarna oog in oog te staan met Hardeman. De Valleivogels-goallie was deze middag niet te passeren en ook nu zorgde hij met fantastische redding dat de voorsprong op het scorebord bleef staan.
In de 76e minuut bracht ook Van den Broek een verse kracht in het veld. Remco van de Fliert kwam voor Joshua Akerina. Kansen bleven voor de thuisploeg maar het was keer op keer Hardeman die met katachtige reflexen zijn doel schoon hield. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd mocht Jelle Staal de plek overnemen van Rémon Liefting. Door de blessurebehandelingen en de wissels liet scheidsrechter Heusschen lang doorspelen en in de 97e minuut kwam voor Valleivogels aan alle onzekerheid een eind. Friso Drewes vond invaller Jelle Staal en de spits wist de uitkomende doelman te passeren: 0-2.

Zaterdag 16 maart 2019 wacht voor Valleivogels weer een thuiswedstrijd. Op sportpark De Bree-West ontvangt de rood-witten dan VRC uit Veenendaal. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer B.J. Steinhauser.

Geef een reactie