• U bent ingelogd als:

Valleivogels nog steeds zonder punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De ploeg van hoofdtrainer Dennis van der Steen is nog steeds op jacht naar de eerste punten in de competitie. Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel zou dit moeten gebeuren tegen VSCO ’61. Nadat het lang 0-0 stond, bracht Roel Wolff echter Valleivogels in de 87e minuut in mineur door de 0-1 tegen de touwen te schieten.

Om 14.30 uur was het stil op het sportpark. De scheidsrechter had het sein gegeven voor een minuut stilte. Op donderdag 5 oktober 2017 overleed op 69-jarige leeftijd Wim van Ede. Als spelend lid was hij keeper en na zijn actieve voetbalcarrière is hij jarenlang grensrechter geweest van het eerste elftal. De laatste jaren was hij lid van de onderhoudsploeg van Valleivogels.

Na twee verloren wedstrijden was het zaak voor Valleivogels om nu wel punten te gaan pakken. De rood-witten hadden dit signaal goed opgepakt en begonnen direct de aanval te zoeken richting het doel van Arjan ten Klooster. De vrije trap van Wilbert Thomassen in de 8e minuut werd door de keeper weggehaald waarna de bal voor de voeten van Anass Akharouid viel. De aanvaller zag zijn inzet weg gebokst worden door de doelman waarna het ronde leer bij Jimmy de Greef kwam. De Greef nam de bal keurig aan op zijn borst en loste van afstand een schot. Het had echter niet het gewenste resultaat en de bal vloog naast het doel van Ten Klooster.

De tweede kans kwam na 13 minuten voetballen. De voorzet van Anass Akharouid was precies goed voor het hoofd van Jelle Staal. De spits liet de bal op zijn hoofd vallen en buiten bereik van de keeper vloog de bal via de deklat over het doel.

Natuurlijk liet VSCO ’61 zich ook niet onbetuigd en de pass op Gerwin de Leeuw leek een ideale mogelijkheid om de score te openen. De Leeuw was eerder bij de bal dan Sven Hardeman en met de punt van de schoen wist hij de bal onder Hardeman door te tikken. Tot opluchting van alles wat Valleivogels is, verdween de bal naast de verkeerde kant van de paal.

Na deze kans dacht Nick Engelen de tegenstander een handje te helpen door de bal in de voeten te spelen van de opponent, De aanval die daarop volgde werd in de kiem gesmoord. Na een half uur voetballen had Wilbert Thomassen een actie in huis en met een lage strakke pass wist hij Anass Akharouid te bereiken. Het schot werd echter een prooi voor de doelman. Na iets meer dan een half uur voetballen, gingen Rinse van de Velde en Peter van de Pol een luchtduel met elkaar aan. Beide spelers gingen direct naar de grond en voelde aan hun hoofd. Van de Velde was het eerste weer opgelapt, maar bij Van de Pol duurde het wat langer. Nadat de eerste 45 minuten op het scorebord stonden, kreeg de formatie van trainer Bulent Akar nog een goede mogelijkheid. Nick Engelen kon met een sliding de voorzet onschadelijk maken, maar de bal ging onbedoeld richting Sven Hardeman. De goallie van Valleivogels pakte de bal op en scheidsrechter de heer S. Heusschen uit Kranenburg (Dld) beoordeelde deze situatie als een terugspeelbal. Vijf meter diagonaal van het doel mocht de vrije trap genomen worden, maar Sven Hardeman gooide zijn lichaam in de baan van het schot en kon zo zijn doel schoonhouden.

In het tweede bedrijf kwam de eerste kans in de 53e minuut. Rémon Liefting mocht vanaf ca. 20 meter aanleggen voor een poging op het doel. De vrije trap werd goed genomen, maar Ten Klooster kon de bal uit de hoek tikken. Een grote kans was er voor de  bezoekers uit Oosterwolde. Arjan ten Klooster trapte de bal in een mooie rechte lijn richting het doel van Sven Hardeman. Roel Wolff kon de bal oppikken en de score openen, maar Hardeman kwam als winnaar uit de strijd.

Met nog 25 minuten te spelen, had Wilbert Thomassen iets moois in gedachten. De snelle en behendige voetballer schoot de bal vanuit een volley ineens op het doel van Ten Klooster. De bal spatte echter op de paal uiteen. Dit was gelijk het sein om vol voor de openingstreffer te gaan voetballen.

Dennis van der Steen bracht Mohamed Bouyglafin en Joshua Akerina voor respectievelijk Anass Akharouid en Rémon Liefting. Het hielp echter niets, want drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel het doelpunt aan de andere kant. De bal kwam in het zestienmetergebied voor de volledig vrijstaande Roel Wolff. De hardwerkende voetballer wist wel raad met deze kans en schoot de bal hard tegen de touwen: 0-1. Dit betekende gelijk ook de eindstand.

Zaterdag 14 oktober wacht op sportpark De Roeleng te Voorthuizen tegenstander VVOP. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.