• U bent ingelogd als:

Valleivogels naar volgende bekerronde door winst op PVC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op het sportpark “Marco van Basten” te Utrecht streden PVC en Valleivogels met elkaar om de punten in de poule van het districtsbekertoernooi. In het eerste bedrijf wist Valleivogels door doelpunten van Anass Akharouid en Wilbert Thomassen op een 0-2 voorsprong te komen. De tweede helft nam PVC de overhand en wist het via Luca Pieper en Pol van Tilburg op gelijke hoogte te komen. In de laatste tien minuten wisten de bezoekers alsnog door goals van Jimmy de Greef en Jelle Staal de volle winst te behalen: 2-4.

Voorafgaand aan deze bekerwedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-voorzitter en erelid van Valleivogels, Gerrit van de Peut.

De ploeg uit Scherpenzeel ging voortvarend van start en kreeg binnen zes minuten al twee cornerballen. De voorzetten zorgden echter niet voor gevaar. Dat gevaar kwam er wel in de 9e minuut. Een fout in de defensie van de thuisploeg bracht Stefan van den Brink in balbezit. Zijn inzet werd echter een prooi voor doelman Julius van der Linden. Valleivogels zocht veelvuldig de aanval maar dat resulteerde niet in het gewenste resultaat. Na 21 minuten kwam Ian Haima goed weg na een overtreding op Niels Sikking. Een gele kaart was hier op zijn plaats geweest, maar arbiter de heer L. Meijer uit Hoogland deed het af met een mondelinge waarschuwing.

De eerste mogelijkheid voor de formatie van hoofdtrainer Hans Cozijn kwam in de 26e minuut. Corwin Broekhuizen verdedigde de bal niet juist uit en dat gaf een mogelijkheid voor de aanvaller van PVC. De inzet verdween echter in de handen van goallie Sven Hardeman. In deze minuten leek de thuisploeg wat schroom van zich af te gooien en kreeg een tweetal kansen op de openingstreffer. De beste was voor Tim Harbers maar zijn poging ging via Niels Sikking en Sven Hardeman over het doel. Net dat de aanhangers van PVC dachten om toe te slaan, gaf Jimmy de Greef een splijtende pass op Anass Akharouid. De aanvaller van Valleivogels trok naar binnen en wist keeper Van der Linden met een afstandsschot te passeren: 0-1.

Na deze openingstreffer kreeg Thomas Pauw een kansje op de gelijkmaker, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Sven Hardeman. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de marge door Valleivogels verdubbeld. Anass Akharouid bracht Wilbert Thomassen in stelling en die had geen moeite om de tweede treffer te maken: 0-2. Net voor het rustsignaal zag Stefan van den Brink zijn kopbal tegen de kruising ketsen. In de laatste minuut van de eerste helft schreeuwde de voetballers van de thuisploeg om een strafschop, maar de val van Mo Ghoudane in het zestienmetergebied werd door de scheidsrechter zo niet geïnterpreteerd.

Voor aanvang van de tweede helft brachten beide trainers verse krachten in het veld. Bij PVC kwamen Pol van Tilburg en Wim Overbeek in het veld. Appie el Hamdaoui en Ian Haima bleven in de kleedkamer achter. Bij Valleivogels mocht Joshua Akerina het veld betreden. Bart van de Vliert bleef in de kleedkamer. Hierdoor schoof Jimmy de Greef door naar de spitspositie en Akerina mocht op het middenveld acteren.

Net als in eerste 45 minuten kwam nu Jimmy de Greef goed weg. De overtreden op Luca Pieper was misschien goed voor een gele kaart maar ook de scheidsrechter hield de kaarten op zak. Het bleek voor de ploeg van trainer Dennis van der Steen even zoeken naar het juiste systeem in de tweede helft want Pede Volucri Cogimus kon na 54 minuten de aansluitingstreffer maken. De vrije trap van Thomas Pauw viel uiteindelijk voor de voeten van Luca Pieper. Met een droge knal schoot hij de bal tegen de touwen: 1-2.

Elf minuten na deze treffer was de thuisploeg weer trefzeker. Invaller Pol van Tilburg kon als doelpuntenmaker genoteerd worden: 2-2.

Even was het team uit Utrecht de bovenliggende partij, maar dat konden ze niet volhouden. Bij de thuisploeg kwam Djao Hazeleger voor Carlo de Bruin en bij de gasten mocht Jelle Staal de plaats innemen van Anass Akharouid. In de 79e minuut konden de handen van de meegereisde rood-wite supporters weer op elkaar. Invaller en doelpuntenmaker Pol van Tilburg gleed weg waardoor Jimmy de Greef in balbezit kon komen. Nadat de aanvaller een paar passen naar binnen had gedaan, legde hij aan voor het schot wat buitenbereik van Van der Linden tussen de twee palen kwam: 2-3.

De laatste minuten waren volledig voor Valleivogels. Joshua Akerina zag, na een mooie aanval, zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen. Vier minuten voor het eindsignaal kon Jelle Staal de wedstrijd in het slot gooien. Van dichtbij schoot de aanvaller de bal achter de sluitpost van PVC: 2-4.

Met deze overwinning bereikte Valleivogels de tweede ronde van de districtsbeker. Ook FC De Bilt wist in deze poule beide partijen winnend af te sluiten en verzekerde zich hiermee ook voor de volgende ronde. Zaterdag 16 september 2017 ontmoeten deze tegenstanders elkaar. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Weltevreden te De Bilt en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer T. Smit.