• U bent ingelogd als:

Valleivogels na rode kaart ten onder tegen SVL

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

De oefenwedstrijden zijn gespeeld en op sportpark De Bree-West werd de eerste officiële wedstrijd afgewerkt. Voor de beker was SVL de tegenstander en de eersteklasser bleek na de rode kaart voor Patrick van de Berkt te sterk en won afgetekend met 6-0.

De ploeg van trainer Rob van den Broek begon agressief aan de eerste helft. Na vier minuten bracht aanvoerder Rémon Liefting de bal bij Jos van Leeuwen. Van Leeuwen zag zijn inzet voorlangs het doel van Geert-Willem Merkens verdwijnen. Twee minuten werd inzet van Remco van de Fliert, na een goede aanval van Valleivogels, geblokt en Rémon Liefting schoot de bal daarna in de handen van sluitpost Merkens. In de 15e minuut zette Joshua Akerina met een mooie steekpass Jelle Staal voor de keeper. Merkens kon de inzet blokken zodat het geen doelpunt werd.

Na dit kwartier kwam de ploeg van Rob van den Broek er niet meer uit. Walter Cremers vond namens SVL doelman Matthijs de Koning op zijn weg. Ook moest De Koning in actie komen op een schot van Willem Baaij waarna Bart Bruijne diagonaal over schoot.

Vier minuten voor het rustsignaal legde Valleivogels een mooie aanval op de mat. Jelle Staal was het eindstation, maar hij schoot de bal in de handen van keeper Geert-Willem Merkens. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in het eerste bedrijf kwam de thuisploeg met tien man te staan. Danny Kuijer kon op het vijandelijk doel opstomen, Patrick van de Berkt probeerde hem via zijn shirt te stoppen, maar na beroering van het shirt bedacht hij zich en Danny Kuijer kon zijn weg vervolgen. Scheidsrechter de heer R. Tiesinga uit Amsterdam gaf in deze situatie voordeel voor Kuijer die zijn weg vervolgde. Inmiddels had ook sluitpost De Koning zich ook in de situatie gemeld en met een sliding probeerde Kuijer de bal nog te beroeren, maar de doelman gooide zich voor de bal. De arbiter trok het voordeel terug en gaf Van de Berkt de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap die daarop volgde werd door Ali Alkan naast geschoten.

In de blessuretijd liet Alkan wel zien hoe een vrije trap tegen de touwen geschoten moet worden. Hij plaatste de bal op een keurige manier achter De Koning: 0-1.

Voor de tweede helft hadden beide trainers hun elftal gewijzigd. Aad van den Berg bracht Alex van Eem voor Mitchell de Vaal. Rob van den Broek liet Jelle Staal aan de kant en Friso Drewes mocht zijn opwachting maken.

De plannen om nog iets recht te zetten konden voor Valleivogels direct de ijskast in. In de 47e minuut mocht SVL de cornerbal nemen die door Bastin Hofman het laatst aangeraakt werd: 0-2,

Het verzet van de thuisploeg leek gebroken en SVL kon de marge snel naar drie doelpunten tillen. Een mooie aanval over diverse schijven werd door Walter Cremers verzilverd tot doelpunt: 0-3. Aan de andere kant kreeg Jos van Leeuwen nog een kans, maar hij vond doelman Merkens op zijn weg. In de 58e minuut kwam De Koning te laat uit zijn doel waardoor Danny Kuijer een mogelijkheid kreeg. In tweede instantie wist de doelman van Valleivogels de bal wel te keren. Beide oefenmeesters brachten verse krachten in het veld. Bij SVL kwamen Wouter van Hoof en Selcuk Albayrak voor Danny Kuijer en Koen van Dijk. Bij Valleivogels kwamen Robert van den Broek en Robbert Vlaanderen voor Ronnie van Essen en Joshua Akerina.

In het laatste kwartier zorgde Friso Drewes door een eigen doelpunt voor de 0-4. Bart Bruijne zorgde met een mooie volley voor de 0-5 en invaller Alex van Eem zorgde in de laatste minuut voor de 0-6 eindstand.

Voor de komende week staan er twee wedstrijden op het programma voor Valleivogels. Dinsdag 4 september 2018 ontvangt de rood-witte formatie op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel De Merino’s. Deze oefenwedstrijd begint om 20.00 uur.

Zaterdag 8 september 2018 reist het team van oefenmeester Rob van den Broek af naar Utrecht voor de tweede bekerwedstrijd. Om 17.00 uur is Kampong dan de tegenstander.