• U bent ingelogd als:

Valleivogels met lege handen na 0-2 verlies tegen Unicum

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels kon op sportpark De Bree-West geen potten breken tegen Unicum. Tegen de ploeg uit Lelystad werd een 0-2 nederlaag geleden. Na rust wisten Marvin Tjon Soei Sjoe en Jeremy Loos de eindstand te bepalen: 0-2.

De thuisploeg startte zonder Joshua Akerina, Jos van Leeuwen en Nick Engelen. De twee eerstgenoemden waren net terug van een vakantie terwijl Engelen herstellende is van een blessure aan zijn neus opgelopen in de wedstrijd tegen FC Horst. Corwin Broekhuizen mocht nu centraal in de verdediging starten en Jelle Staal startte in de spits. Aanvoerder Rémon Liefting keerde ook weer terug in de basiself.

De eerste twintig minuten waren voor de formatie van hoofdtrainer Maurice Ligeon. In deze periode werd er één kans gecreëerd, maar het schot van Quincy van Leuv viel in de handen van doelman Sven Hardeman. De 18e minuut werd het even stil op in Scherpenzeel. Rémon Liefting ging op het middenveld een luchtduel aan waarbij het volledig verkeerd op de grond viel. De aanvoerder van Valleivogels brak hierbij zijn pols en moest direct door naar het ziekenhuis. Jos van Leeuwen was zijn vervanger.

Met Van Leeuwen in het team kwam er meer snelheid in het spel van het team van oefenmeester Rob van den Broek en dit resulteerde bijna in de openingstreffer. Remco van de Fliert zette de aanval op, vond Van Leeuwen die de bal voorgaf. De inzet van Jimmy de Greef ging over het doel van keeper Mike Schoonheim. Aan de andere kant vocht Quincy van Leuv een duel uit met Stefan van den Brink. Van Leuv kwam als winnaar uit de strijd, maar sluitpost Hardeman kon de bal uit de korte hoek houden. In de 33e minuut kreeg Valleivogels weer een mogelijkheid. Jimmy de Greef zag zijn inzet door Mike Schoonheim tot corner getikt worden. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd in het eerste bedrijf. Via Jelle Staal en Stefan van den Brink werd Jimmy de Greef in balbezit gebracht. In het zestienmetergebied werd hij verdedigd, maar een strafschop was het niet waard.

Unicum begon agressief aan de tweede helft en na drie minuten raakte Quincy van de Leuv, na de voorzet van Marvin Tjon Soei Sjoe, de lat. Dit had de waarschuwing moeten zijn voor de gastheren, maar voordat deze waarschuwing binnenkwam lag de openingstreffer al achter Sven Hardeman. Van de Leuv gaf een sublieme pass die net over Robert van den Broek ging. Tjon Soei Sjoe zorgde voor de voorsprong: 0-1.

Cees Toet had in de 55e minuut de marge kunnen verdubbelen, maar hij kopte de bal, van de voorzet van Mitchell Kappenberg, voorlangs het doel van Hardeman. Het was een wedstrijd waarin deze keer beide ploegen wilden voetballen en drie minuten na de openingstreffer bracht Patrick van de Berkt de bal bij Jos van Leeuwen. Van Leeuwen vond Jelle Staal, maar die had deze middag zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal over de deklat. Valleivogels leek de regie over te nemen en kreeg in de 62e minuut nog een goede kans. Jimmy de Greef draaide om zijn as, maar zijn schot werd een prooi voor Mike Schoonheim die de bal mooi uit de kruising plukte. Na de cornerbal had Jos van Leeuwen een actie in huis, maar ook deze bal ging over het vijandelijk doel.

Hoofdtrainer Maurice Ligeon reageerde in de 64e minuut en bracht Jeremy Loos voor Quincy van de Leuv. Dit leek na drie minuten al resultaat te hebben want de invaller zorgde voor een mooie voorzet bij de tweede paal. Cees Toet kopte de bal echter naast het doel van Hardeman. Met Joshua Akerina voor Friso Drewes ging Valleivogels op jacht naar de gelijkmaker. Behoudens een kans voor Jelle Staal en een terecht afgekeurd doelpunt kwam de rood-witte formatie niet. De wedstrijd viel in de 86e minuut in het slot. Melvin Spanhak bracht de bal bij Marvin Tjon Soei Sjoe en die vond op zijn beurt Jeremy Loos. De invaller liet de Scherpenzeelse doelman kansloos: 0-2. De uitslag had nog groter kunnen als invaller Aswad  Agard de bal tussen de twee palen had geschoten. Alleen voor Hardeman schoot hij de bal voorlangs het doel.

Zaterdag 13 april mag Valleivogels aantreden tegen Blauw Geel ’55. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Peppelensteeg te Ede en begint om 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer J.H.M. Huis  in ’t Veld.

Geef een reactie