• U bent ingelogd als:

Valleivogels leveren voorsprong in en verliezen van Kampong

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Valleivogels is na twee wedstrijden uitgeschakeld in de beker. Nadat de eerste wedstrijd tegen SVL met 0-6 werd verloren, kon de formatie van hoofdtrainer Rob van den Broek de voorsprong in Utrecht tegen Kampong niet vasthouden. Na 90 minuten stond er een 4-2 eindstand op het scorebord. Grote man aan de kant was Victor Verpalen. Hij maakte in de tweede helft een loepzuivere hattrick.

Kampong kwam in deze wedstrijd fel uit de startblokken en na vijf minuten kwam de eerste mogelijkheid. De cornerbal genomen door Remy van den Bosch werd door Maxime Yanga naast gekopt. Twee minuten later kon Victor Verpalen de openingstreffer maken. De bal was al voorbij doelman Sven Hardeman, maar met een uiterste krachtsinspanning kon Friso Drewes de bal van de lijn halen. De rebound van Hamza Azouagh ging naast het doel.

Onverwacht kwamen de bezoekers uit Scherpenzeel op voorsprong. Rémon Liefting werd met een mooi pass weggestuurd. De aanvoerder kon de bal vanuit een moeilijke hoek diagonaal achter doelman Job Peeters krijgen: 0-1. De rood-witten kregen nu de kans om direct nog een doelpunt te maken. Rémon Liefting vond Jelle Staal, maar de spits aaide de bal waardoor Peeters redding kon brengen. De daaropvolgende cornerbal werd door Drewes naast geschoten.

Ook de ploeg van trainer Mark Verkuyl kreeg mogelijkheden. Leon Lenders kopte de cornerbal terug in het doelgebied waarna Tijs Ditvoorst de bal naast het doel schoot. In de 25e minuut liet Valleivogels zien dat ze best wel kunnen voetballen. Via een mooie aanval werd Joshua Akerina bereikt. Akerina joeg de bal echter over het doel van Peeters.

De gelijkmaker leek in de 26e minuut op het scorebord te komen. Leon Lenders kopte in vrijstaande positie de bal naast het doel van Hardeman. Arbiter kwam een minuut later onnodig in actie. Het faire duel tussen Nick Engelen en Ewout Meijers werd door de heer J.C.C. Barrales beoordeeld als hard en Engelen kreeg de gele kaart. Ook Hamza Azouagh kopte de bal naast de verkeerde kant van de paal. Na deze mogelijkheid kreeg sluitpost Sven Hardeman een domme gele kaart. Door de bal te lang in zijn handen te houden en aanwijzingen te geven, gaf de scheidsrechter met de prent wegens spelbederf.

In de 31e minuut legde Remy van den Bosch en Nick Lentjes een mooie combinatie op de mat. Lentjes schoot de bal in kansrijke positie over. Tien minuten voor het einde van de eerste helft werd Remco van de Fliert in zijn rug geduwd door Tijs Ditvoorst. Aangezien dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, was de leidsman resoluut en wees naar de penaltystip. Robert van den Broek wist wel raad met deze buitenkans en schoot zijn ploeg naar een 0-2 voorsprong.

Nog voor rust kon de aansluitingstreffer gemaakt worden. De bal ging dwars tussen de verdediging van Valleivogels door en kon door Remy van den Bosch opgepikt worden. Oog in oog met Sven Hardeman maakte hij geen fout: 1-2.

Voor het tweede bedrijf had Verkuyl zijn elftal gewijzigd. Merijn Muskens kwam voor Daan van der Ster. Het zou de helft worden van Victor Verpalen. In de 49e minuut actie invaller Muskens een goede actie in huis. Dit stelde Verpalen in de mogelijkheid om de 2-2 binnen te schieten. Het betekende zijn eerste doelpunt van deze middag.

Het team van Rob van den Broek kwam deze domper niet meer te boven. Nick Lentjes zag zijn inzet op de paal belandden en de kopbal van Leon Lenders verdween in de handen van Sven Hardeman.
In deze fase kwam bij Kampong Fahd Rouas voor Nick Lentjes. De thuisploeg bleef de betere kansen krijgen, maar Victor Verpalen schampte met zijn hoofd de bal en Remy van den Bosch vond Hardeman op zijn weg.

Van den Broek bracht nu Bart van de Vliert voor Jelle Staal en Jordy Liefting voor Joshua Akerina. Het spel werd er niet beter op. Van den Bosch en Rouas kregen de kans om hun ploeg op voorsprong te zetten, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Robert van den Broek werd uit voorzorg naar de kant gehaald en Jacco Thomassen mocht zijn plaats innemen. Ronnie van Essen verdween hierdoor naar centraal achterin en Remco van de Fliert werd nu als linksback gepositioneerd. Drie minuten na deze omzetting lag de bal achter Hardeman. De voorzet kon nog door Hardeman verwerkt worden, maar op de inzet van Victor Verpalen had hij geen antwoord: 3-2.

Remco van de Fliert zag nog de gele kaart na een overtreding op Merijn Muskens. Een mooi moment voor Victor Verpalen in de 90e minuut. Via een mooie pass kon Verpalen doorlopen op Hardeman. Met een mooie boogbal verschalkte hij de doelman en scoorde hiermee zijn derde treffer wat een loepzuivere hattrick betekende: 4-2.

Door de nederlaag tegen SVL en Kampong is Valleivogels uitgeschakeld in het bekertoernooi. Zaterdag 15 september 2018 komt Odysseus ’91 op bezoek in Scherpenzeel. Ook deze ploeg verloor de beide wedstrijden dus in deze wedstrijd zal het gaan om des keizers baard. De aanvang op sportpark De Bree-West is om 14.30 en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter de heer R.C.L. van der Wielen.