• U bent ingelogd als:

Valleivogels leeft zich uit tegen ESA

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De trouwe rood-witte aanhang van Valleivogels kan terugkijken op een enerverende middag. ESA uit Arnhem werd met maar liefst 9-2 verslagen. Robert van den Broek (pen), Nick Engelen, Stefan van den Brink (2x), Wilbert Thomassen (2x), Jimmy de Greef, Joshua Akerina en een eigen doelpunt waren de doelpuntenmakers aan de kant van de thuisploeg. De bezoekers wisten door Jordy Folman en Job Seinen tweemaal het net te vinden: 9-2.

Oefenmeester Dennis van der Steen hield vast aan de opstelling van de afgelopen weken en dat werpt zijn vruchten af. Tegen ESA lag de bal al na 3 minuten tegen de touwen. Peter van de Pol stuurde met een prachtige pass Wilbert Thomassen weg. De behendige voetballer drong het zestienmetergebied in waar hij door Thom Mutgeert onderuit gehaald werd. Scheidsrechter de heer P.J. Hoving uit Arnhem was resoluut en gaf een strafschop. Tot overmaat van ramp voor hoofdtrainer Peter Gerritsen werd zijn aanvoerder met een rode kaart naar de kleedkamer verwezen. Robert van den Broek wist wel raad met deze kans en schoot de bal feilloos in de bovenhoek: 1-0.

Lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. Een goed uitgevoerde counter bracht Youssef Ouali en Jordy Folman alleen voor doelman Sven Hardeman. Quali was niet zelfzuchtig en bracht de bal bij Folman die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Na deze treffer was het direct over voor ESA en werd het eenrichtingsverkeer richting het doel van Dennis Amati. Nick Engelen, Rémon Liefting hadden het vizier niet op scherp, maar in de 23e minuut kon weer de voorsprong genoteerd worden. Na een mooie aanval zorgde Niels Sikking voor de voorzet die op het hoofd viel van Nick Engelen: 2-1.

De bezoekers probeerde nog om er iets van te maken deze middag, maar dat bleek vechten tegen de bierkaai. Vijf minuten na de treffer van Engelen konden de toeschouwers genieten van een mooie goal. Wilbert Thomassen ging een één twee aan met Jimmy de Greef en met een prachtige stiftbal wist Thomassen sluitpost Amati te verschalken: 3-1.

De formatie van Van der Steen voetbalde een goede wedstrijd en de meeste kansen werden tot doelpunten gepromoveerd. Stefan van den Brink zag zijn kopbal nog van de lijn gehaald worden. Hoofdtrainer Peter Gerritsen wijzigde in de 33e minuut zijn elftal en bracht Anil Bakir voor Jesse Geurtsen. Het hielp echter niet en in een tijdsbestek van tien minuten scoorden Valleivogels maar liefst drie keer. Stefan van den Brink zag zijn kopbal met het hoofd verlengd worden door Michel Bankanga. Het eigen doelpunt was niet echt het medicijn om de rug te rechten tegen Valleivogels. Van den Brink zorgde zelf voor de 5-1 en nog voor rust wist Van den Brink, nadat hij zijn tegenstander mooi uitkapte, voor de 6-1 te zorgen. Tussen deze twee doelpunten zag Peter van de Pol zijn kopbal op de lat belandden.

Na de theepauze ging Valleivogels door met het aanvallende voetbal. De kansen werden echter nu niet direct omgezet in doelpunten. Remco van de Fliert en Stefan van den Brink zagen hun pogingen niet beloond worden. Jimmy de Greef zag dat in de 61
e minuut wel. Bij de eerste paal verwachtte iedereen een voorzet. De Greef had echter heel iets anders in zijn hoofd en prikte de bal diagonaal via de binnenkant van de paal binnen: 7-1. Met nog een half uur te voetballen kwamen Anass Akharouid en Joshua Akerina voor Remco van de Fliert en Ronnie van Essen. In deze fase kreeg Youssef Ouali een grote kans, maar alleen voor keeper Sven Hardeman schoot hij de bal op de paal. Ook Peter Gerritsen reageerde en bracht Tom Jager en Jerome van Dulkenraad voor Beau Jaflaum en Jordy Folman.

De honger naar doelpunten was nog niet gestild voor de Scherpenzelers. Nick Engelen kopte de bal op de lat, maar in de 73
e minuut kon Engelen de bal bij Wilbert Thomassen krijgen. Thomassen schoot de bal diagonaal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 8-1. Dean van den Brandhof verving Niels Sikking. De invaller zorgde ervoor dat Joshua Akerina de 9-1 mocht maken. Daarvoor zagen de toeschouwers op sportpark De Bree-West een fantastische aanval. Jimmy de Greef vond Wilbert Thomassen die op zijn beurt de bal met een mooi hakje weer terug bracht bij De Greef. De pass die daarna volgde bracht Anass Akharouid in een vrijstaande positie, maar zijn inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal.

Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging arbiter Hoving in de fout. Wilbert Thomassen ging in het strafschopgebied het duel aan met Michel Bankanga en werd daarbij naar de grond gewerkt. Waar iedereen aan een strafschop dacht, kreeg Thomassen echter de gele kaart vanwege een vermeende schwalbe. Thomassen verliet echter geblesseerd het veld en hierdoor stonden beide elftallen met tien man op het veld. Het laatste doelpunt werd in de laatste minuut gemaakt. Wederom stond Hardeman tegenover twee voetballers. Nu zorgde Job Seinen voor de 9-2.

Valleivogels legde een goede partij voetbal op de mat en vijzelde in deze wedstrijd het doelsaldo wat op. Zaterdag 2 december 2017 treden “de vogels” aan tegen OWIOS. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Bovenmolen te Oldebroek en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer J.H.M. Huis in ’t Veld uit Elburg.