• U bent ingelogd als:

Valleivogels kan geen vuist maken tegen Scherpenzeel

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

De grote man aan Scherpenzeel zijde Tevfik Ceyar

De dorpsderby op zaterdag 7 april 2018 werd een overwinning voor Scherpenzeel. De blauw-witte formatie liet zien dat het een kampioensploeg is en liet weinig heel van Valleivogels. Tevik Ceyar (2x), Ismail Ouaddouh (2x) zorgden voor de vier doelpunten van de gasten. Robert van den Broek wist vanaf de strafschopstip iets terug te doen: 1-4.

Dik Peters van Ton had zijn elftal op twee plaatsen
  gewijzigd. De geschorste Jouke van Elst moest vanaf de zijlijn toekijken terwijl Nekhomi Veldt op de reservebank moest beginnen.. Hierdoor mochten Dittgher Aarsen en Gerard van de Weerd starten. Bij Valleivogels had oefenmeester Dennis van der Steen gekozen voor Rémon Liefting voor Anass Akharouid.

De opkomst van de spelers werd wederom een prachtig gezicht. Rode en blauwe rookpluimen vulden het hoofdveld op sportpark De Bree-West. De wedstrijd werd al na vijf minuten opengebroken. Ali Edan mocht na de overtreding van Niels Sikking de vrije trap nemen. Tevik Ceyar zorgde voor het goede vervolg en wist de bal hard tegen de touwen te schieten: 0-1.

In de 12e minuut kreeg ook de thuisploeg een mogelijkheid om te scoren. Wilbert Thomassen vond Joshua Akerina die op zijn beurt een diagonaal schot los liet op het vijandelijk doel. Sluitpost Coen Uyterwaal hield zijn doel met een keurige redding schoon. Twee minuten later moest ook doelman Sven Hardeman handelend optreden. Michel de Kruif kon Ismail Ouaddouh te bereiken, maar zijn inzet kon door de goallie van Valleivogels onschadelijk gemaakt worden.

De wedstrijd leek al na 26 minuten gespeeld toen het tweede doelpunt genoteerd kon worden. Tevik Ceyar ontving in buitenspelpositie de bal, maar mocht doorgaan van scheidsrechter de heer J.D. Hendriksen uit Dodewaard. De behendige voetballer had oog voor zijn medespeler en hij gaf Ismail Ouaddouh een niet te missen kans: 0-2.

Natuurlijk was dit een grote klap voor de rood-witten, maar de wedstrijd duurde nog lang om bij de pakken neer te gaan zitten. Wilbert Thomassen gaf het goede voorbeeld en dribbelde keurig het zestienmetergebied in. Gerard van de Weerd haalde de snelle aanvaller naar de grond en dat betekende een strafschop. Robert van den Broek schoot de bal feilloos achter Uyterwaal: 1-2.

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd in de eerste helft probeerde Wilbert Thomassen het nog een keer, maar zijn schot verdween over het doel van Uyterwaal. Vlak voor het rustsignaal moest hoofdtrainer Dik Peters van Ton noodgedwongen zijn elftal wijzigen. Dittgher Aarsen verliet geblesseerd het veld en voor hem in de plaats kwam Nekhomi Veldt.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg ongewijzigd uit de kleedkamer. De bezoekers hadden wel een wissel toegepast. Gerard van de Weerd had het de eerste helft lastig tegen Wilbert Thomassen en werd gewisseld voor Hafid Charadi. Hierdoor verhuisde Jacco van den Brink naar de rechtsbackpositie en werd Tevfik Ceyar naar achteren gehaald. Net als in de eerste helft was Scherpenzeel direct gevaarlijk. Ismail Ouaddouh bracht de bal bij Nekhomi Veldt. De voorzet werd losgelaten door Sven Hardeman, maar Friso Drewes kon hulp bieden door de bal tot corner te verwerken. De rood-witten probeerden het wel, maar verder dan een aantal speldenprikjes kwam het niet. De kopbal van Peter van de Pol belandden in de handen van Uyterwaal en Rémon Liefting zag zijn vrije trap net over de deklat gaan. Ook Scherpenzeel kreeg een aantal mogelijkheden, maar ook hier stond het vizier niet op scherp.

Na iets meer dan een half uur gevoetbald te hebben, schroefde de blauw-witte formatie de marge op tot twee doelpunten. Tevfik Ceyar liet zich voorin zien en dat leverde gelijk een treffer op: 1-3.

Hoofdtrainer Van der Steen reageerde nu en wisselde Jimmy de Greef en Niels Sikking voor Anass Akharouid en Stefan van den Brink. Dit leek bijna resultaat te hebben, maar Akharouid kon de voorzet van Thomassen geen goed vervolg geven. Doelman Hardeman moest ook aan de andere kant in actie komen op een schot van Michel de Kruif. Om nog aanvallender te kunnen voetballen, bracht Van der Steen ook spits Sven van Rossum voor verdediger Robert van den Broek. Hiermee zou een doelpunt geforceerd kunnen worden, maar tegelijkertijd werd de deur achterin ook opengezet voor de snelle aanvallen van Scherpenzeel.

De 76e minuut kan als voorbeeld gesteld worden voor de hele wedstrijd. Jacco van den Brink zette vanuit de defensie de aanval op om de bal uiteindelijk via Nekhomi Veldt en Omar Riani bij Ismail Ouaddouh te krijgen. Valleivogels kwam er niet aan te pas en het was Sven Hardeman die het diagonale schot wist te keren.

Een minuut later lag de bal toch achter de goallie. Het schot van Michel de Kruif kon door Hardeman nog gepakt worden, maar de inzet
  van Ismail Ouaddouh werd wel gepromoveerd tot een doelpunt: 1-4.

In de laatste tien minuten kreeg Valleivogels nog twee kleine mogelijkheden, maar Sven van Rossum en Anass Akharouid zagen hun pogingen niet beloond worden. In de blessuretijd had het scorebord bijgewerkt moeten worden. Hoewel de bal van Hafid Charadi ruim over de doellijn was, erkende de arbiter het doelpunt niet toe. De eindstand werd derhalve 1-
4 in het voordeel van Scherpenzeel.

Zaterdag 14 april 2018 mag Valleivogels aantreden tegen Lunteren. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Wormshoef te Lunteren en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer W. O’Niel uit Amsterdam
.