• U bent ingelogd als:

Valleivogels grijpt in slotfase volle winst tegen VSCO ‘61

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

Het werd geen hoogstaande wedstrijd op sportpark De Heughte te Oosterwolde. Valleivogels en VSCO ‘61 kregen wel mogelijkheden om de score te openen. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Nick Engelen de hoekschop van Rémon Liefting over de lijn. Friso Drewes was er als de kippen bij om de bal nog een zekerheidstikje te geven: 0-1.

Beide hoofdtrainers hadden hun elftallen ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd om verschillende redenen gewijzigd. Bulent Akar, VSCO ’61, bracht Martijn Pluim, Arjen Hulst, Beert Bonestroo en Henk Elskamp. Dit ging ten koste van Sander Stange, Thomas van de Kolk, Colin Blaauw en Dominique van de Grift.

Rob van den Broek, Valleivogels, kon niet beschikken over de geblesseerde Jimmy de Greef en de geschorste Remco van de Fliert. Jelle Staal was ook niet beschikbaar. Hierdoor mochten Bart van de Vliert en Robbert Vlaanderen in de basiself starten.

De eerste kleine mogelijkheid kwam na zes minuten. Rick Sleurink verspeelde de bal aan Rémon Liefting die op zijn beurt de bal op Robbert Vlaanderen gaf. Bart van de Vliert was het eindstation, maar zijn inzet verdween over het doel van Arjan ten Klooster. De thuisploeg had al een volle ziekenboeg en al binnen het kwartier kwam daar Martijn Pluim bij. Hij moest vervangen worden door Dominique van de Grift. Aan de andere kant kreeg VSCO’61 ook een mogelijkheid. Luca Veldhoen gaf de voorzet, maar Jan van ’t Oever kon net niet bij de bal komen.

Op het middenveld werd Bart van de Vliert aangepakt, scheidsrechter de heer Z. Pouls liet doorvoetballen. De gastheren leken gevaarlijk te worden en Nick Engelen moest invaller Dominique van de Grift afstoppen. Engelen kreeg voor deze actie de gele kaart.

Bart van de Vliert zag in deze fase zijn schot geblokt worden en de inzet van Joshua Akerina werd door Ten Klooster uit zijn doel gebokst. Ook de kopbal van Robert van den Broek werd richting het doel gekraakt. Na een half uur voetballen ging Bart Schoonhoven het duel aan met doelman Sven Hardeman. Schoonhoven kwam als winnaar uit deze strijd en zag zijn kans schoon om de bal op doel te schieten. Ronnie van Essen kon het schot blokkeren.

De wedstrijd zakte hierna naar een bedenkelijk niveau waarin VSCO ’61 nog twee kansen kreeg. Robert van den Broek en Stefan van den Brink gingen in een duel beide onderuit. Hierdoor kreeg Luca Veldhoen een vrije doorgang richting het doel van Hardeman. Veldhoen schoof de bal echter voorlangs het doel. Vlak voor het rustsignaal lagen Stefan van den Brink, Robert van den Broek en Sven Hardeman bij een duel op de grond. De bal leek over de doellijn te gaan, maar Van den Broek kon de bal voor de lijn weghalen.

In het tweede bedrijf kreeg Jos van Leeuwen de eerste mogelijkheid, maar zijn schot werd een meter voor de lijn geblokkeerd. De gasten uit Scherpenzeel waren de betere ploeg en sluitpost Ten Klooster moest in actie komen na de inzet van Bart van de Vliert.

Oefenmeester Rob van den Broek had een tactisch plan uitgedacht en bracht middenvelder Friso Drewes voor spits Bart van de Vliert. Het bleek een gouden vondst. Door de inbreng van Drewes had Valleivogels geen spits meer, maar doordat Drewes overal en nergens was viel dit moeilijk te verdedigen en het bracht het elftal nieuw elan. “Alsof je met twee nummers 10 voetbalt”, aldus trainer Van den Broek. Hierdoor kregen andere spelers zoals een Rémon Liefting ook meer de ruimte om aanvallend meer te brengen”. De eerste actie van Friso Drewes kwam vijf minuten nadat hij in het veld gekomen was. Zijn inzet verdween over het vijandelijk doel. Ook VSCO ’61 kreeg nog een goede kans. Luca Veldhoen gaf de bal op Rinse van de Velde. Sven Hardeman kon met een keurige redding zijn doel schoonhouden. In de 82e minuut werd de strijdwijze van de “rood-witten” beloond. De cornerbal van Rémon Liefting werd door Nick Engelen richting het doel gekopt. De bal was over de doellijn, maar voor de zekerheid trapte Friso Drewes de bal tegen de touwen: 0-1.

In de slotfase kreeg Luca Veldhoen nog een goede kans om de bal in het doel te koppen, maar verder kwam Valleivogels niet in de problemen.

Zaterdag 24 november zullen Valleivogels en OWIOS op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel de degens met elkaar kruisen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer D.J. Funcke.

Geef een reactie