• U bent ingelogd als:

Valleivogels geeft Dennis van der Steen een mooi afscheid

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 19 mei 2018 kon Valleivogels zich op gaan maken voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018. Op sportpark De Bree-West werd AGOVV met 6-2 verslagen. De zes doelpunten kwamen op naam van Jimmy de Greef (2x), Joshua Akerina, Jelle Staal, Wilbert Thomassen en Remco van de Fliert. Marco Bosz en Yuri Brentjens zorgen voor de tegendoelpunten: 6-2.

Oefenmeester Dennis van der Steen had zijn team ten opzichte van de wedstrijd tegen ESA op een aantal plaatsen gewijzigd. Anass Akharouid, Stefan van den Brink en Niels Sikking begonnen op de reservebank. Hierdoor mochten Jelle Staal, Ronnie van Essen en Friso Drewes in de basiself starten.

Net voor de aftrap liep aanvoerder Rémon Liefting nog snel even naar de radiokamer om een presentje te geven aan Henk Hooijer de omroeper. Na 15 jaren trouwe dienst nam Hooijer ook deze dag afscheid als omroeper.

In de eerste twintig minuten zouden er zomaar al vier doelpunten gescoord kunnen worden. Valleivogels kreeg drie goede kansen en AGOVV liet in dit tijdsbestek één kans noteren. Jelle Staal had de bal voor het inschieten, maar Dylan Daley zorgde met een sliding dat hij de bal net voor de voeten van de spits weghaalde. Rémon Liefting en Joshua Akerina zagen hun inzetten gekeerd worden door doelman Martijn Harleman. Aan de andere kant liet ook sluitpost Sven Hardeman zijn kunnen zien en pareerde het schot van Maiker van der Wijk.

De thuisploeg was de betere ploeg en ging fel op jacht naar de openingstreffer. Peter van de Pol kon net niet zorgen voor het laatste tikje en Ronnie van Essen, nadat hij zijn man uitkapte, zag zijn poging in de handen van Harleman belandden.

Het was de stuwende kracht Remco van de Fliert die in de 39e minuut naar de grond werd gehaald door Niels van Geerenstein die hiervoor ook de gele kaart ontving van scheidsrechter de heer J. Klein Ganseij uit Nijverdal. Wilbert Thomassen nam de vrije trap die in het zestienmetergebied belandde. Harleman bokste de bal nog wel weg, maar Jimmy de Greef kon met een kopbal de bal tussen de twee palen krijgen: 1-0. Protesten waren er nog wel vanwege aanvallen van de keeper van de arbiter wilde hier niets van weten.

In het eerste bedrijf kregen de gastheren nog twee mogelijkheden. De ijverige Rémon Liefting zag zijn diagonale inzet gepakt worden door Harleman. Even later wist Remco van de Fliert zijn medespeler Wilbert Thomassen te bereiken die de bal beheerst binnenschoot. Hij deed dat echter vanuit een buitenspelsituatie, dus het feestje ging niet door.

De tweede helft was drie minuten oud of de formatie van trainer Jerry Cooke sloeg toe. Luca Hendriks gaf een mooie bal naar Marco Bosz die met een prachtige boogbal keeper Hardeman kansloos liet: 1-1. Lang door kon er niet genoten worden van deze gelijke stand, want drie minuten later zorgde Joshua Akerina, De goallie van Valleivogels moest ook handelend optreden op het schot van Maikel van der Wijk. Vanaf de 56e minuut ging het allemaal snel. Joshua Akerina zorgde ervoor dat Jelle Staal kon scoren en Jimmy de Greef zorgde met een mooie solo voor de 4-1. Tussen deze doelpunten had Dennis van der Steen een dubbele wissel gebracht. Stefan van den Brink en Anass Akharouid kwamen voor Ronnie van Essen en Jelle Staal.

Niels Sikking werd in het veld gebracht voor Rémon Liefting. Invaller Anass Akharouid was gretig voor een doelpunt, maar zijn inzet werd niet beloond. Met nog een kwartier te voetballen probeerde Wilbert Thomassen het maar eens van afstand. De bal plofte in de hoek binnen: 5-1. AGOVV deed nog iets terug. Het schot van Lars Hoekman kon de Valleivogels-goallie in eerste instantie de bal nog wegwerken, maar in de rebound had hij geen kans op de kopbal van invaller Yuri Brentjens: 5-2. Het slotakkoord was voor Remco van de Fliert die de voorzet van Niels Sikking op mooie en subtiele wijze achter doelman Harleman wist te koppen: 6-2.

Hiermee pakte het team van hoofdtrainer Dennis van der Steen de gewilde overwinning in de laatste thuiswedstrijd. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd. In deze uitwedstrijd zal Veensche Boys de tegenstander zijn. Scheidsrechter is de heer R.J. Nijenhuis.