• U bent ingelogd als:

Valleivogels gaat na zege voor titel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SCHERPENZEEL¬†Verzadigd is Valleivogels na winst van de tweede periodetitel allerminst. De roodwitten verleggen de doelstelling en gaan in de resterende acht wedstrijden voor het kampioenschap. ,,We gaan vol voor goud”, stelt trainer Dennis van der Steen klip en klaar. Dat doet hij na de gelukkige 2-1 zege op concurrent Delta Sports’95.

Met de overwinning wisten de Vogels hun ambities kracht bij te zetten. ,,Met de overwinning blijven we in de kopgroep meedoen. Natuurlijk is het verschil met de koploper zes punten, maar we houden zo in elk geval druk op de ketel”, vindt Van der Steen. Wel geeft hij dat zijn ploeg tegen Delta Sports wat teveel van het goede kreeg. ,,De verschillen waren niet zo groot. Wij waren de eerste helft de bovenliggende partij, zij de tweede helft. Een gelijkspel was eigenlijk terecht geweest. Maar dankzij onze duelkracht hebben we toch drie punten bemachtigd.”

Dat deed Valleivogels lange tijd met tien man. Nadat Sven van Rossum voor rust de 1-0 raak had gekopt, pakte Peter van de Pol in de 55e minuut zijn tweede gele kaart. ,,Dat was een terechte beslissing, maar we kwamen met z’n tienen zelfs op 2-0″, zag Van der Steen. Uit een counter bracht Thijs Binnerts Stefan van den Brink in stelling. De invaller volleerde fraai raak.

In het laatste kwartier zetten de bezoekers uit Houten nog eens aan. Na een goede aanval over de grond kwam Delta Sports in de 80e minuut nog terug tot 2-1, (gescoord door Berend Bram Heijnen)maar daar bleef het bij. ,,Met een handbalverdediging bleven we overeind, ook omdat Delta Sports veel hoge ballen speelde. Daar konden we goed mee omgaan. Thijs Binnerts en Nick Engelen zijn sterk in de lucht en haalden ontzettend veel ballen weg.”

Er werd nog een doelpunt van Delta Sports afgekeurd, omdat er maar 1 speler achter de keeper stond!

Delta Sports hield een wrange smaak over aan deze pot..

Zaterdag 12 maart om 15.15 speelt Delta Sports thuis tegen SV de Vecht, de rode lantaandrager.