• U bent ingelogd als:

Valleivogels en Lunteren komen niet tot scoren

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De wedstrijden tussen Valleivogels en Lunteren zijn eigenlijk altijd wel verzekerd van doelpunten en veel duels op het scherpst van de snede. Zaterdag 27 januari 2018 waren er veel felle duels te aanschouwen op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel, maar deze keer bleven de doelpunten uit: 0-0.

Beide ploegen kunnen de punten op de ranglijst goed gebruiken en kwamen zeer gemotiveerd op het veld. De spreekwoordelijke vlam in de pan sloeg al na zeven minuten toe. Ronnie van Essen mocht de ingooi voor Valleivogels nemen, maar Evert Bouw hield de bal in de ogen van Van Essen wat te lang vast. De verdediger van Lunteren verloor voor een kort moment zijn zelfbeheersing en gaf Ronnie van Essen een kopstoot. Nadat alle gemoederen weer gesust waren, kon arbiter de heer P.H.G. van Koolwijk uit Angeren niets anders doen dan Bouw de rode kaart te tonen.

Aan de kant van Valleivogels kreeg Nick Engelen in de 16e minuut de gele kaart na de overtreding op Kevin Hazeleger. Oefenmeester Bart Schreuder bracht na de rode kaart wat meer balans in elftal en bracht Harold Vliem voor Thom Rijnders. De thuisploeg ging vol op jacht naar de openingstreffer, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Die kans kwam er wel voor de bezoekers wel. Na 25 minuten voetballen kon Eliza Abraham via de counter diagonaal richting Sven Hardeman opstomen. De inzet werd echter op keurige wijze gepareerd door de Valleivogels-goallie.

In de laatste tien minuten kregen de “rood-witten” nog enkele mogelijkheden. Niels Sikking zag zijn voorzet bovenop de lat belandden en Nick Engelen zette twee keer zijn hoofd tegen de bal, maar het gewenste resultaat bleef uit.

Voor de tweede helft had Van der Steen een nieuw aanvalsplan bedacht. Friso Drewes en Anass Akharouid kwamen voor Robert van den Broek en Stefan van den Brink. Het werd in de tweede helft veelal eenrichtingsverkeer naar het doel van Nicky Groeneveld, maar capituleren deden de Lunteranen niet. Met man en macht werd het doel verdedigd en soms kwamen ze er ook via de counter gevaarlijk uit. Na 74 minuten werd Bart van de Vliert vervangen door Jelle Staal. Aan de kant van de gasten mocht Freek van Wijk het veld betreden voor Eliza Abraham.

Valleivogels kreeg een handvol mogelijkheden, maar Peter van de Pol, Remco van de Fliert, Anass Akharouid, Jelle Staal en Nick Engelen konden het net niet laten bollen. Met name de kans voor Engelen in de blessuretijd had er wel in gemogen, maar zijn inzet raakte hard de lat.

Zaterdag 3 februari 2018 wacht weer een uitwedstrijd voor het vlaggenschip van Valleivogels. Op sportpark Langezand is dan Lelystad ’67 de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer P.J. Hoving uit Arnhem.