• U bent ingelogd als:

Valleivogels en Blauw Geel ’55 delen de punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De opponenten uit Scherpenzeel en Ede bestreden elkaar voor de felbegeerde punten op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Valleivogels en Blauw Geel ’55 kregen wel wat kansen, maar gescoord werd er niet: 0-0.

Valleivogels trok vanaf het beginsignaal direct richting het doel van Joshua van den Berkt. Dit leverde in de 3e minuut een vrije trap op, maar Wilbert Thomassen zag de bal in de handen van Van den Berkt belandden. Ook Blauw Geel ’55 liet zich voor het doel van Sven Hardeman zien. De aanval zorgde voor iets gevaar, maar uiteindelijk was Hardeman het eindstation.

Drie corners achter elkaar zorgde voor gevaar in het zestienmetergebied van sluitpost Van den Berkt. Nadat de doelman bij de eerste corner na een luchtduel weer was oplapt, zorgde de tweede corner voor het grootste gevaar. Wilbert Thomassen plaatste de bal bij de tweede paal waar Peter van de Pol de bal weer richting het doel terugkopte. Friso Drewes zag zijn omhaal door Van den Berkt met de vingertoppen over de lat tikken.

De eerste echte kans voor Blauw Geel ’55 kreeg Simon Kooiman bijna op een presenteerblaadje. Ronnie van Essen verloor in de 32e minuut de bal op het middenveld en gaf hierdoor Kooiman de kans om diagonaal richting het vijandelijk doel te lopen. De inzet verdween echter voorlangs het doel van Hardeman. Een minuut later probeerde Jeroen Berkhof het van afstand, maar zijn verrassend schot verdween naast het doel.Na deze twee mogelijkheden mocht Wilbert Thomassen aan de andere kant de cornerbal nemen. De bal kwam bij Anass Akharouid die een goede actie in huis had en gaf een goede voorzet af. Jelle Staal kon zijn hoofd er tegenaan zetten, maar de bal had niet de gewenste richting.

Voordat de kleedkamer werd opgezocht, konden de toeschouwers nog drie kansen zien op het zonovergoten sportpark. Blauw Geel ’55 kreeg de eerste kans. Art Velthuizen gaf de voorzet, maar goallie Hardeman kon de voorzet onderscheppen voordat Kamal Bendadi gevaarlijk werd. Daarna volgde nog twee kansen voor Valleivogels. Jimmy de Greef kreeg het op zijn heupen en stuurde een aantal verdedigers het bos in. De solo was mooi, maar helaas schoof de Valleivogel de bal net naast het doel van Van den Berkt.

Voor het tweede bedrijf had Dennis van der Steen zijn elftal gewijzigd. Niels Sikking werd op de rechtsbackpositie vervangen door Stefan van den Brink. David Wagensveld stuurde dezelfde elf namen weer het veld in. Al snel in de tweede helft moest Sven Hardeman in actie komen. De inzet van Kamal Bendadi kon door de keeper weg gebokst worden. In de 51e minuut kreeg Akerina de mogelijkheid om de score te openen. Goed doorgaan van Jelle Staal deed Akerina in balbezit komen. De poging werd echter een prooi voor de goedkeepende Van den Berkt.

Van der Steen wilde wat meer body krijgen op het middenveld en bracht in de 62
e minuut Rémon Liefting voor Anass Akharouid. Ook Wagensveld reageerde en Michael Beekhuizen mocht de plaats innemen van Art Velthuizen. Met nog twintig minuten te voetballen waagde Rémon Liefting een schot. Het schot werd nog geblokt en met een raar effect verdween de bal net naast het doel. In deze fase kwam Sven van Rossum voor Jelle Staal bij Valleivogels.

Rémon Liefting liet zich nadrukkelijk zien en schaarde zich ook achter de bal voor de vrije trap nadat Joshua Akerina onreglementair naar de grond werd gehaald. Van grote afstand ging de bal tussen de palen, maar Van den Berkt wist met een redding zijn doel schoon te houden. De cornerbal die daarop volgde kwam bij Stefan van den Brink terecht. Hij schoot de bal hard voorlangs het doel.

De grootste kans voor Blauw Geel ’55 kon in de 79e minuut genoteerd worden. Simon Kooiman mocht de vrije trap nemen en die viel keurig op het hoofd van Marcel van Bruksvoort. Met een mooie safe ranselde Sven Hardeman de bal uit zijn doel.

In de slotfase waren er nog kansen voor beide partijen, maar dit leverde allemaal geen doelpunt op.

Zaterdag 7 april 2018 wacht voor Valleivogels de thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel. De dorpsderby wordt gespeeld op sportpark De Bree-West en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer J.D. Hendriksen uit Dodewaard.

Geef een reactie