• U bent ingelogd als:

Valleivogels doet zichzelf te kort tegen FC Horst

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op sportpark De Adelaar te Ermelo konden de toeschouwers genieten van een felle strijd tussen FC Horst en Valleivogels. Via Isa Kiziler kwam de thuisploeg op voorsprong. Nick Engelen bracht via een kopbal zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Nog voor het rustsignaal wist Ramazan Leebeek de voorsprong weer te pakken. In de laatste minuut van de wedstrijd kon invaller Jelle Staal een punt veilig te stellen: 2-2.

Nadat Ramazan Leebeek de eerste mogelijk kreeg, zijn inzet ging diagonaal over het doel van Sven Hardeman, was het Valleivogels wat het heft in handen nam. Het vijandelijk doel werd in het eerste half uur veelvuldig gezocht, maar een doelpunt leverde dit niet op. Jimmy de Greef kon de bal doorkoppen op Wilbert Thomassen, maar die zag zijn poging over het doel gaan. Ook Remco van de Fliert, Nick Engelen en weer Wilbert Thomassen konden de kansen niet verzilveren. De strijd werd in deze fase al wat feller en dat leverde de eerste gele kaart van de wedstrijd op. Isa Kiziler was de ontvanger na de overtreding op van De Fliert. Ook gingen Ricardo Vliek (FC Horst) en Ronnie van Essen (Valleivogels) op de bon.

Peter van de Pol had in de 28e minuut iets moois in gedachten of tenminste het bleek mooi uit te pakken. Van grote afstand plaatste hij een mooie boogbal richting het doel van Valentijn Wellenberg. De goedkeepende Wellenberg kon nog net de vingertoppen tegen de bal aan zetten en kon zo erger voorkomen. De ongeschreven voetbalwet werd ook in Ermelo weer in stand gehouden. Valleivogels had de kansen, maar het doelpunt viel uiteindelijk voor FC Horst. De buitenspelsituatie werd niet overgenomen door arbiter W. O’Niel uit Amsterdam en hierdoor kon de aanval vervolgd worden. Elroy Martens behield het overzicht en stelde Isa Kiziler in staat om de score te openen: 1-0.

De gasten gingen door waar ze gebleven waren en lieten zich niet afleiden door deze treffer. Niels Sikking mocht twee cornerballen achter elkaar nemen, waarbij de tweede bijna doeltreffend was. De harde corner werd door Robert van den Broek tegen de lat gekopt. Sporadisch liet het team van oefenmeester Mark Bakker zich zien voor het doel van Hardeman. De enkele keer dat dat gebeurde zorgde Peter van de Pol voor een goede verdedigende actie. Valleivogels daarentegen deed zich zelf ontzettend te kort door de mogelijkheden niet te verzilveren. Ook Rémon Liefting kreeg een dot van een kans, maar zijn inzet kon net tot cornerbal geblokt worden.

In de 42e minuut konden de handen van de meegereisde rood-witte supporters dan eindelijk omhoog. Niels Sikking zorgde voor een goede cornerbal en Nick Engelen zette daar zijn hoofd tegen aan: 1-1. Lang kon Valleivogels niet van deze voorsprong genieten. Vanwege vermeend hoog spel door Remco van de Fliert, waarbij Ricardo Vliek al naar zijn hoofd greep voordat het gevaar er was, mocht Ramazan Leebeek de vrije trap nemen. Nadat de muur neergezet was, kon Leebeek de bal toch tegen de touwen schieten: 2-1.

In het tweede bedrijf was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Valleivogels. Met veel strijd en passie liet het team zien dat het echt de betere ploeg was deze middag. Echter werden de kansen niet gepromoveerd tot doelpunten. Remco van de Fliert en Niels Sikking zagen hun poging strandden. Hoofdtrainer Van der Steen reageerde in de 66
e minuut en bracht Friso Drewes en Anass Akharouid voor Robert van den Broek en Stefan van den Brink. Het gaf het elftal verse kracht en met veel inzet werd de tegenstander teruggedrongen. Twaalf minuten voor het einde van de officiële speeltijd kregen de gastheren één mogelijkheid. Isa Kiziler vond echter Sven Hardeman op zijn weg.

Een minuut later mocht Jelle Staal zijn opwachting maken als vervanger van Nick Engelen. Deze wissel bleek in de laatste minuut een gouden wissel te zijn. Nadat eerst Wilbert Thomassen, Jelle Staal en Remco van de Fliert kansen hadden laten liggen op de gelijkmaker was het in de 90
e minuut invaller Staal die, na de voorzet van Rémon Liefting de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 2-2.  Al met al een verdiend punt voor Valleivogels, maar gezien het wedstrijdbeeld deed het zichzelf wel te kort.

Zaterdag 11 november is Valleivogels vanwege het beker- en inhaalprogramma vrij. Die week daarop, 18 november 2017 is Blauw Geel ’55 de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Peppelensteeg te Ede en begint om 15.00 uur.

Geef een reactie