• U bent ingelogd als:

Valleivogels delft onderspit in derby tegen VVOP

Geplaatst in Clubnieuws, Wedstrijdverslagen

De start van het seizoen leverde Valleivogels geen punten op. Tegen VVOP kreeg het in de blessuretijd van de eerste en tweede helft een doelpunt tegen. De doelpunten werden gemaakt door Daquillo Degama: 0-2.

Oefenmeester Rob van den Broek kon niet beschikken over een fitte selectie. Naast Peter van de Pol waren Niels Sikking, Patrick van de Berkt en Mohamed Bouyglafin wegens blessures niet inzetbaar.
Het eerste bedrijf kende weinig echte hoogtepunten. Mogelijkheden waren er wel en in de vijfde minuut mocht Nick Hoogebeen aanleggen voor een vrije trap vanaf 18 meter van het vijandelijk doel. De bal vloog in de muur waarna Tim Witte zijn inzet geblokt zag.  Hoogebeen schoot de bal daarna over het doel van Sven Hardeman. Negen minuten later zag Tim Witte zijn kopbal, na de vrije trap van Hoogebeen naast het doel gaan.

Arbiter de heer R. Tuler trad na bijna een half uur voetballen op. Friso Drewes ging het duel aan met Jos van Milligen. Het duel beoordeelde de leidsman met een gele kaart voor de speler van Valleivogels. De ploeg van trainer Van den Broek kreeg ook een mogelijkheid om de score te openen. Remco van de Fliert bereikte Stefan van den Brink die echter zijn inzet gepareerd zag worden door de goed keepende Freek van de Steeg. De thuisploeg wist nu ook de weg te vinden naar de goal. Een lange pass zou Rémon Liefting in balbezit brengen, maar hij kreeg de bal net niet onder controle.

Ook Friso Drewes kon net niet bij de bal na de vrije trap van de aanvoerder van Valleivogels. Deze vrije trap werd verdiend door de overtreding van Tim Witte op Remco van de Fliert wat het een gele prent overleverde. In de blessuretijd van het eerste bedrijf sloeg VVOP ineens toe. De gastheren mochten een corner nemen en de omschakeling die daarop volgde, bleek doeltreffend te zijn. Jordy Liefting was bij de cornerbal gepositioneerd in de verdediging. De hoge bal kon niet goed verwerkt worden zodat de Daquillio Degama de bal als laatste kon raken. Het leer rolde tergend langzaam over de doellijn. Nick Engelen had zijn verklaring voor het duel tussen Liefting en Degama. “Liefting is een harde en wil dan blijven staan in dit duel” Na de duw van Degama had hij misschien moeten gaan liggen, dan krijg je een vrije trap. De communicatie tussen Hardeman en Liefting kon ik vanuit mijn positie niet horen. Feit is wel dat je net voor rust met 0-1 achterstaat” aldus de robuuste verdediger.

De bewoners van sportpark De Bree-West kwamen gewijzigd uit de kleedkamer. Jos van Leeuwen verving Jelle Staal. Hierdoor verhuisde Jimmy de Greef na de spitspositie. De eerste mogelijkheid, Hardeman pakte het schot van Degama, was nog voor VVOP, maar daarna was het Valleivogels wat op jacht ging naar de gelijkmaker. Remco van de Fliert zag zijn diagonale schot op de buitenkant van de paal belandden en de kopbal van Robert van den Broek werd geblokt. De gelijkmaker kwam er wel door Friso Drewes. Scheidsrechter Tuler keurde het doelpunt eerst goed, maar na de protesten van de spelers van de bezoekers, kwam hij terug op zijn beslissing en keurde het doelpunt wegens handsbal af.

Ook invaller Jos van Leeuwen en Jimmy de Greef hadden geen geluk bij hun afronding. Bij VVOP kwam Mathijs van Dusschoten voor Niels Simon. Valleivogels bleef in deze fase de betere ploeg en sluitpost Van de Steeg hield zijn ploeg op de been. Remco van de Fliert zag zijn poging strandden op de voet van de keeper.

Rob van den Broek bracht Joshua Akerina voor Jordy Liefting. De rood-witte formatie probeerde met alle macht om nog een doelpunt te maken, maar echter grote kansen werden er niet gecreëerd. Zes minuten voor verstrijken van de officiële speeltijd moest Valleivogels met tien man verder. Remco van de Fliert zag zijn tweede gele kaart en kon voortijdig de kleedkamer opzoeken. De thuisploeg bleef erin geloven en de kopbal op het achterhoofd van Friso Drewes kon met een fantastische redding door Freek van de Steeg uit zijn doel gehouden worden.

In de blessuretijd van het tweede bedrijf sloeg VVOP weer toe. Jeroen Peer bracht na een goede actie de bal bij Daquillio Degama. De voetballer had geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven: 0-2. Het doelpunt bleek ook direct de eindstand.

Zaterdag 29 september 2018 mag Valleivogels weer aantreden in een derby. Tegenstander is dan Lunteren. De uitwedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer P.G.M. Hulsmeijers.

Geef een reactie